Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadpalen

Het is vaak zeer interessant om thuis of op kantoor een laadpaal te (laten) installeren. Via een eigen laadstation of laadpaal kun je jouw elektrische auto namelijk tegen een laag stroomtarief opladen. Daarbij hoef je dan ook geen rekening meer te houden met de buren die de enigste openbare laadpaal in de buurt bezet houden.

De keuze om tot de beste laadpaal in jouw situatie te komen is soms erg lastig. Zie jij ook door de laadpalen de weg niet meer? We helpen je graag.

Wij hebben in ieder segment een selectie van de beste laadpalen gemaakt. We helpen je graag om tot een goede keuze te komen.

Meer informatie

Laadstations Vaste Laadkabel

Het voordeel van een laadstation met een vaste stekker is dat er direct met laden gestart kan worden omdat er geen kabel aangesloten hoeft te worden.

Laadstations Socket

Met een outlet ofwel socket laadstation zonder vaste laadkabel kun je iedere elektrische auto opladen. Je hebt echter wel een additionele laadkabel nodig om de laadpaal aan jouw auto te verbinden. 

Mobiele Autoladers

Thuisladers, portable chargers ofwel mobiele autoladers kunnen gebruikt worden om elektrische auto's via een 'normaal' of CEE stopcontact op te laden. Groot voordeel is dat je deze laders gemakkelijk kunt meenemen.

Welke laadpaal heb ik nodig?

 Welke laadpaal je nodig hebt is afhankelijk van verschillende factoren waaronder:

- Welke auto(s) wil je gaan laden
- Heb je load balancing / powersharing nodig
- Wil je met een laadpas automatisch kunnen verrekenen
- Wil je APP waarmee je laadschema's etc. kunt instellen
- OF wil je gewoon simpel laden zonder toeters en bellen?

Door ons gebalanceerde assortiment hebben wij voor iedere wens de beste laadoplossing.

Laadstation Wandmodel of laadpaal?

Alle laders in ons assortiment worden verkocht exclusief paal. Je kunt het laadstation vervolgens aan een wand/muur of op een montagepaal monteren. Alle laadpalen in ons assortiment worden standaard geleverd met een montage kit voor wandmontage. De meeste laders hebben een eigen montagepaal die we kunnen leveren. We kunnen ze echter ook op een hardhouten paal monteren.

Laadpaal socket of met vaste kabel?

Als je kiest voor een laadpaal met vaste laadkabel dan moet je weten welk type aansluiting jouw auto heeft: Type 1 of Type 2. Bijna alle elektrische auto's zijn inmiddels voorzien van een Type 2 aansluiting. Dit is immers ook de Europese Standaard. Een laadpaal met een vaste kabel heeft als voordeel dat je geen losse stekker uit de auto hoeft te halen. Het laden kan direct beginnen! Hierbij is echter het nadeel dat een auto met een andere aansluiting geen gebruik kan maken van de laadpaal.

Welk vermogen laadpaal heb ik nodig?

Het laadvermogen van je EV, de stroomaansluiting thuis en eventuele wensen in de toekomst spelen een rol bij de keuze van het maximale vermogen van een laadpaal. Het kan verstandig zijn om alvast een laadpaal te kiezen die een zwaarder vermogen aankan dan op dit moment mogelijk is. Zo voorkom je dat je op korte termijn weer een nieuw laadstation moet aanschaffen.

Laadpalen zijn verkrijgbaar in de volgende laadvermogens:

- 1 fase 16A (3,7kW)
- 1 fase 32A (7,4kW)
- 3 fase 16A (11kW)
- 3 fase 32A (22kW)

Laadpalen met Load balancing en Power Sharing

Een gemiddelde stroomaansluiting is vaak 3x25A. Dat betekend dat je al vrij snel snel aan dit limiet zit als je bijvoorbeeld op 3x16A gaat laden. Aan het verzwaren van een stroomaansluting zijn helaas hoge jaarlijks terugkerende kosten verbonden (+/- €600 per jaar).

Gelukkig zijn er ook 'slimme laadpalen' met o.a. loadbalancing en powersharing. Deze technieken meten en verdelen de beschikbare stroomcapaciteit zodat je altijd op de snelst mogelijke manier de auto kan laden zonder de stroomaansluiting te hoeven verzwaren.

Installeren jullie ook laadpalen?

Jazeker! Onze gespecialiseerde monteurs doen niet anders. Wij verzorgen o.a. evt. graafwerk, boorwerkzaamheden, aanpassingen in de meterkast, kabels trekken, instellen van de load balancing/de laadpaal en meer. Kortom.. we zorgen dat de laadpaal netjes en goed geinstalleerd wordt.

Neem contact op voor een vrijblivende offerte op maat!