Wil je een eigen laadpaal kopen om je elektrische auto of je plug-in hybride bij je bedrijf of aan huis te kunnen laden? Neem dan contact op met onze laadexperts. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en geven je een gedegen technisch advies dat precies is afgestemd op jouw situatie. Wil je de door jou gekozen laadpaal geïnstalleerd hebben? Ook daarvoor kun je bij EVservice terecht. Lees meer over onze installatieservice of vraag direct een offerte aan.
Lees voor meer informatie onze blog over laadstations.
Een laadstation met vaste stekker is in veel gevallen de meest praktische oplossing. Je hoeft namelijk niet steeds een losse laadkabel aan te sluiten, zoals bij openbaar laden wel het geval is. Onderstaande laadpalen met vaste stekker zijn geschikt voor alle auto's met een Type 2 aansluiting (95% van alle modellen). Twijfel je? Neem dan contact op.
Met een outlet ofwel socket laadstation zonder vaste laadkabel kun je iedere elektrische auto opladen. Je hebt echter wel een additionele laadkabel nodig om de laadpaal aan jouw auto te verbinden.
Thuisladers, portable chargers ofwel mobiele autoladers kunnen gebruikt worden om elektrische auto's via een 'normaal' of CEE stopcontact op te laden. Groot voordeel is dat je deze laders gemakkelijk kunt meenemen.
Lees wat het verschil is tussen een laadpaal met een vaste laadkabel en een laadpaal socket is, en welke van deze twee voor jou het voordeligste is!
Ga je een laadpaal kopen voor thuisgebruik, dan is een laadpaal met een vaste stekker het meest praktisch. De door ons aangeboden laadpalen zijn voorzien van een stekker van de type II (Mennekes) aansluiting en zijn geschikt voor het laden van 95% van alle elektrische voertuigen. Een socket is een laadpaal zonder vaste laadkabel. Via een socket kan iedere elektrische auto, ongeacht het type (I of II), worden opgeladen. Er is hiervoor echter wel een losse laadkabel nodig. Een socket is met name geschikt voor plaatsing bij bedrijven of als je anderen de mogelijkheid wilt geven bij jouw laadpaal te kunnen laden.
Wil je overal je EV kunnen laden, met behulp van een normaal of CEE stopcontact? Kies dan voor een thuislader, portable charger ofwel mobiele autolader. De lader is draagbaar en gemakkelijk mee te nemen, zodat de elektrische auto ook geladen kan worden als er geen laadpaal in de buurt is.
Voor meer informatie lees je de blog: Wanneer is het kopen van een mobiele lader verstandig?
Bij EVservice heb je de keuze uit een ruim assortiment goede en veilige laadpalen van verschillende merken. Zo bieden we onder meer laadpalen van Zappi, Wallbox, Alfen en Ratio. Dit zijn alle kwaliteitsmerken met een bewezen staat van dienst. Alle laadstations worden geleverd zonder paal en met een montagekit voor handmontage.
Het station kan hierdoor zowel op een muur als op een (hardhouten) paal gemonteerd worden.
Voor meer informatie over het zelf installeren van een laadpaal, lees je: Zelf een laadpaal installeren
De laadpalen zijn verkrijgbaar met de volgende laadvermogens:
· 1 fase 16A (3,7kW)
· 1 fase 32A (7,4kW)
· 3 fase 16A (11kW)
· 3 fase 32A (22kW)
Een auto met een maximaal laadvermogen van 1x16A (3,7kW) kan ook geladen worden via een laadpaal die 3x32A (22kW) kan laden.
Meer weten of 1- en 3-fasenladen? Lees: een 1- of 3-fasenlaadpaal thuis
Om de juiste laadpaal te kopen die past bij jouw situatie, kun je gebruikmaken van onze auto/model selectietool, bovenaan deze pagina. Daarnaast kun je bepalen welke functionaliteiten een laadstation moet hebben om tegemoet te komen aan jouw wensen.
Kies bijvoorbeeld een laadpaal met load balancing/dynamic power sharing* en/of een laadstation waarbij een laadpas gebruikt kan worden.
Bij dynamic load balancing, aanwezig in een laadpaal, wordt elke seconde de hoeveelheid stroom gemeten die in huis gebruikt wordt. De huishoudelijke apparaten krijgen voorrang als het gaat om de verdeling van de hoeveelheid stroom, zodat niet ineens de wasmachine stopt, en wat er aan capaciteit overblijft, gaat naar het opladen van de elektrische auto. Zie blog: een laadpaal thuis met Dynamic Load Balancing.
Wil je andere EV gebruikers toegang geven tot jouw laadpaal of laadpalen, kies dan voor een laadpaal met laadpasauthenticatie. Hiermee heb je onder meer inzicht in wie wanneer stroom gebruikt en kunnen stroomkosten gemakkelijk automatisch verrekend worden. Lees hierover: Hoe verreken je de stroomkosten van een elektrische auto
Bij ons kun je ook terecht als je een laadpaal wilt laten installeren. Onze ervaren monteurs zorgen voor o.a. het graafwerk, voor boorwerkzaamheden, voor aanpassingen in de meterkast, het trekken van kabels, het instellen van de load balancing en meer. Wil je weten hoe de dag van de installatie verloopt? Lees dan: Hoe gaat de installatie van een laadpaal thuis in zijn werk? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen een werkdag een aanbod op maat!
✅ Advies van ervaren EV experts
✅ Gewaardeerd door onze klanten met een 9.4
✅ Minimaal 2 jaar garantie
✅ Installatie service