Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
 • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadstation

Ben je op zoek naar een eigen laadstation voor thuis, of bij je bedrijf, om je volledig elektrische auto of plug-in hybride op te laden? Wij helpen je graag om tot de beste keuze te komen! Naast (technisch) advies kun je bij ons ook terecht om een laadstation te laten installeren. Lees hier meer over onze installatie service, of vraag direct een offerte aan.

Onderaan deze pagina behandelen we meest gestelde vragen die je kan hebben bij de aankoop van een laadpaal.

Laadstations Vaste Laadkabel

Een laadstation met vaste stekker is in veel gevallen de meest praktische oplossing. Je hoeft namelijk niet steeds een losse laadkabel aan te sluiten, zoals bij openbaar laden wel het geval is. Onderstaande laadpalen met vaste stekker zijn geschikt voor alle auto's met een Type 2 aansluiting (95% van alle modellen). Twijfel je? Neem dan contact op.

Laadstations Socket

Met een outlet ofwel socket laadstation zonder vaste laadkabel kun je iedere elektrische auto opladen. Je hebt echter wel een additionele laadkabel nodig om de laadpaal aan jouw auto te verbinden. 

Mobiele Autoladers

Thuisladers, portable chargers ofwel mobiele autoladers kunnen gebruikt worden om elektrische auto's via een 'normaal' of CEE stopcontact op te laden. Groot voordeel is dat je deze laders gemakkelijk kunt meenemen.

Wij hebben een ruim assortiment van verschillende laadpalen merken, zoals Zappi, Wallbox, Alfen en Ratio. Wij leveren alleen kwaliteitsmerken met een bewezen staat van dienst. Zo ben je verzekerd van een goed en veilig laadstation bij je eigen woning of kantoor. 

Wanneer je hulp nodig hebt bij de keuze van een laadpunt thuis dan helpen wij je graag via Whatsapp, mail of telefonisch. Tevens kunnen wij de installatie van een oplaadstation thuis of op de zaak compleet ontzorgen. Vraag bij ons een vrijblijvende installatie offerte aan.

 

Welke laadpaal adviseren jullie voor mij?

Maak gebruik van onze Auto / Model selectie tool bovenaan de pagina. Je krijgt vervolgens een selectie van meest geschikte laadpalen en laadkabels te zien voor jouw auto.

De nieuwste auto laadpalen zijn tegenwoordig voorzien van veel functionaliteiten die, afhankelijk van jouw situatie, relevant en/of handig kunnen zijn. Twee populaire functies zijn Load Balancing en Authenticatie met een laadpas of app.

 

 • Efficiënt laden door middel van Load balancing / Power Sharing

  • Load balancing is een techniek die continu het totale stroomverbruik in huis meet en het nog beschikbare vermogen gebruikt om de auto te laden. Hiermee wordt overbelasting van de aansluiting voorkomen en maak je optimaal gebruik van de aanwezige capaciteit.

  • Meer dan één auto tegelijk laden? Dan is het belangrijk dat de laders de beschikbare stroom onderling kunnen verdelen. Power Sharing maakt dit mogelijk.

  • Wij adviseren in de meeste gevallen een laadstation met Load balancing te nemen.
 • Online laadpaal / authenticatie via een laadpas of APP

  • Toegang tot laadpaal regelen

  • Inzicht laadsessies (wie, wanneer, verbruik)

  • Mogelijkheid om het stroomverbruik automatisch te verrekenen

  • Tarieven/Tijden instellen voor verschillende gebruikers

  • 24/7 storingsdienst op afstand

 

Wij kunnen je een laadoplossing bieden voor iedere situatie.

 

Laadstation Wandmodel of laadpaal?

 

Alle laders in ons assortiment worden verkocht zonder paal en met een montagekit voor wandmontage. Je kunt het laadstation vervolgens aan een wand/muur of op een montagepaal monteren. De meeste laders zijn te bestellen met een eigen merk montagepaal. Het is echter ook mogelijk het laadstation op een hardhouten paal te monteren. Deze vind je ook in ons assortiment.

 

Laadpaal socket of met vaste kabel?

 

Een laadpaal met een vaste kabel heeft als voordeel dat je geen losse laadkabel uit de auto hoeft te halen. Het laden kan direct beginnen! Het grote nadeel is echter dat een auto met een andere aansluiting (type 1 of type 2) geen gebruik kan maken van de laadpaal.

Als je kiest voor een laadpaal met vaste laadkabel dan moet je de juiste aansluiting kiezen die past bij jouw elektrische auto: Type 1 of Type 2. Bijna alle elektrische auto's zijn tegenwoordig voorzien van een Type 2 aansluiting, wat inmiddels de Europese Standaard is. 

Onze Laadstations met vaste kabel worden standaard geleverd met een Type 2 Mennekes aansluiting. Indien je een auto hebt met een Type 1 aansluiting raden we een socket laadpaal aan. Hier kun je zowel type 1 als type 2 op aansluiten. Heb je af en toe gasten die ook willen laden dan is een laadpaal met socket een handige oplossing.

Tot slot hebben we ook nog mobiele laders waarmee je kunt laden via een normaal stopcontact. Ideaal voor onderweg of op een camping. De functionaliteiten en de laadsnelheid is wel beperkt.

 

Welk vermogen laadpaal heb ik nodig?

 

Het laadvermogen van je EV, de stroomaansluiting thuis en eventuele wensen in de toekomst spelen een rol bij de keuze van het maximale vermogen van een laadpaal. Het kan verstandig zijn om alvast een laadpaal te kiezen die een zwaarder vermogen aankan dan op dit moment met jouw auto mogelijk is. Zo voorkom je dat je op termijn weer een nieuw laadstation moet aanschaffen.

Laadpalen zijn verkrijgbaar met de volgende laadvermogens:

 • 1 fase 16A (3,7kW)

 • 1 fase 32A (7,4kW)

 • 3 fase 16A (11kW)

 • 3 fase 32A (22kW)

Een auto met een maximaal laadvermogen van 1x16A (3,7kW) kun je ook opladen via een laadpaal die 3x32A (22kW) kan laden.

 

Installeren jullie ook laadpalen?

 

Jazeker! Onze gespecialiseerde monteurs doen niet anders. Wij verzorgen o.a. evt. graafwerk, boorwerkzaamheden, aanpassingen in de meterkast, kabels trekken, instellen van de load balancing en meer. Kortom, wij zorgen dat de laadpaal netjes en veilig geïnstalleerd wordt.

Vraag een offerte aan en je ontvangt binnen één werkdag een aanbod op maat.

De voordelen op een rij:

✅ Advies van ervaren EV experts

Gewaardeerd door onze klanten met een 9.4

Minimaal 2 jaar garantie

Installatie service