Morgen voor 16:00 besteldvrijdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
 • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadpalen

Je bent bij EVservice aan het juiste adres voor een eigen laadstation voor je elektrische auto.

De voordelen op een rij:

Vandaag voor 16:00 besteld = Morgen in huis 

✅ Advies van ervaren EV experts

Gewaardeerd door onze klanten met een 9.4

Minimaal 2 jaar garantie

Installatie service: vraag ons naar een vrijblijvende installatie offerte

 

Meer informatie

Laadstations Vaste Laadkabel

Het voordeel van een laadstation met een vaste stekker is dat er direct met laden gestart kan worden omdat er geen kabel aangesloten hoeft te worden.

Laadstations Socket

Met een outlet ofwel socket laadstation zonder vaste laadkabel kun je iedere elektrische auto opladen. Je hebt echter wel een additionele laadkabel nodig om de laadpaal aan jouw auto te verbinden. 

Mobiele Autoladers

Thuisladers, portable chargers ofwel mobiele autoladers kunnen gebruikt worden om elektrische auto's via een 'normaal' of CEE stopcontact op te laden. Groot voordeel is dat je deze laders gemakkelijk kunt meenemen.

Wij hebben een ruim assortiment van verschillende laadpalen merken, zoals Zappi, Wallbox, Alfen en Ratio. Wij leveren alleen kwaliteitsmerken met een bewezen staat van dienst. Zo ben je verzekerd van een goed laadstation bij je eigen woning of kantoor zonder zorgen. 

Je kunt bij ons kiezen uit laders met functionaliteiten als load balancing, power sharing, authenticatie en laden via zonnestroom. Kortom; wij bieden laadoplossingen op maat.

Wanneer je hulp nodig hebt bij de keuze van een laadpunt thuis dan helpen wij je graag via Whatsapp, mail of telefonisch. Tevens kunnen wij de installatie van een oplaadstation thuis of op de zaak compleet ontzorgen. Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen.

Welke laadpaal heb ik nodig?

Maak gebruik van onze Auto / Model selectie tool bovenaan de pagina. Je krijgt vervolgens een selectie van meest geschikte laadpalen en laadkabels te zien voor jouw auto.

De nieuwste auto laadpalen zijn tegenwoordig voorzien van veel functionaliteiten die, afhankelijk van jouw situatie, relevant en/of handig kunnen zijn.

 • Efficiënt laden door middel van Load balancing / Power Sharing

  • Load balancing is een techniek die continu het totale stroomverbruik in huis meet en het nog beschikbare vermogen gebruikt om de auto te laden. Hiermee wordt overbelasting van de aansluiting voorkomen en maak je optimaal gebruik van de aanwezige capaciteit

  • Meer dan één auto tegelijk laden? Dan is het belangrijk dat de laders de beschikbare stroom onderling kunnen verdelen. Power Sharing maakt dit mogelijk

 • Online laadpaal / authenticatie via een laadpas of APP

  • Toegang tot laadpaal regelen

  • Inzicht laadsessies (wie, wanneer, verbruik)

  • Mogelijkheid om het stroomverbruik automatisch te verrekenen

  • Tarieven/Tijden instellen voor verschillende gebruikers

  • 24/7 storingsdienst op afstand

 

Door ons gebalanceerde assortiment hebben wij voor iedere situatie de beste laadoplossing.

 

Laadstation Wandmodel of laadpaal?

 

Alle laders in ons assortiment worden verkocht zonder paal en met een montagekit voor wandmontage. Je kunt het laadstation vervolgens aan een wand/muur of op een montagepaal monteren. De meeste laders zijn te bestellen met een eigen montagepaal. Het is echter ook mogelijk het laadstation op een hardhouten paal te monteren. Deze kunnen wij ook leveren.

 

Laadpaal socket of met vaste kabel?

 

Een laadpaal met een vaste kabel heeft als voordeel dat je geen losse stekker uit de auto hoeft te halen. Het laden kan direct beginnen! Hierbij is echter het nadeel dat een auto met een andere aansluiting (type 1 of type 2) geen gebruik kan maken van de laadpaal.

Als je kiest voor een laadpaal met vaste laadkabel dan moet je de juiste aansluiting kiezen die past bij jouw elektrische auto: Type 1 of Type 2. Bijna alle elektrische auto's zijn voorzien van een Type 2 aansluiting, wat inmiddels de Europese Standaard is. 

Onze Laadstations met vaste kabel worden standaard geleverd met een Type 2 Mennekes aansluiting. Indien je een auto hebt met een Type 1 aansluiting raden we een socket laadpaal aan. Hier kun je zowel type 1 als type 2 op aansluiten.

Tot slot hebben we ook nog mobiele laders waarmee je kunt laden via een normaal stopcontact. Ideaal voor onderweg of op een camping. De functionaliteiten en de laadsnelheid is wel beperkt.

 

Welk vermogen laadpaal heb ik nodig?

 

Het laadvermogen van je EV, de stroomaansluiting thuis en eventuele wensen in de toekomst spelen een rol bij de keuze van het maximale vermogen van een laadpaal. Het kan verstandig zijn om alvast een laadpaal te kiezen die een zwaarder vermogen aankan dan op dit moment met jouw auto mogelijk is. Zo voorkom je dat je op termijn weer een nieuw laadstation moet aanschaffen.

Laadpalen zijn verkrijgbaar in de volgende laadvermogens:

 • 1 fase 16A (3,7kW)

 • 1 fase 32A (7,4kW)

 • 3 fase 16A (11kW)

 • 3 fase 32A (22kW)

Een auto met een maximaal laadvermogen van 1x16A (3,7kW) kun je ook opladen via een laadpaal die 3x32A (22kW) kan laden.

 

Laadpalen met Load balancing en Power Sharing

 

De meest voorkomende stroomaansluiting in Nederland is 3 Fase 25 ampere (3x25). Dit betekend dat je al vrij snel aan dit limiet zit als je bijvoorbeeld op 3x16A gaat laden. Aan het verzwaren van een stroomaansluiting in de meterkast zijn helaas hoge jaarlijks terugkerende kosten verbonden (+/- €600 per jaar).

Gelukkig zijn er ook 'slimme laadpalen' met o.a. Load balancing en powersharing. Wij adviseren deze laadstations in de meeste gevallen. Deze technieken meten en verdelen de beschikbare stroomcapaciteit zodat je altijd op de snelst mogelijke manier de auto kan laden zonder de stroomaansluiting te hoeven verzwaren.

 

Installeren jullie ook laadpalen?

 

Jazeker! Onze gespecialiseerde monteurs doen niet anders. Wij verzorgen o.a. evt. graafwerk, boorwerkzaamheden, aanpassingen in de meterkast, kabels trekken, instellen van de load balancing/de laadpaal en meer. Kortom.. we zorgen dat de laadpaal netjes en goed geïnstalleerd wordt.

Vraag een offerte aan en we nermen binnen één werkdag contact met je op.