Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadpaal met vaste kabel

11 producten gevonden

Laadpaal met vaste kabel: gemak en overwegingen

Als je overweegt om een eigen laadpaal aan te schaffen, sta je voor de keuze tussen een laadpaal met een vaste kabel en een zonder. Laten we de voordelen en overwegingen van een laadpaal met vaste kabel nader bekijken.

Gebruiksgemak van een vaste kabel

Het voornaamste voordeel van een laadpaal met een vaste kabel is het ongecompliceerde gebruiksgemak. Je hoeft slechts één kant van de kabel te (ont-)koppelen, wat het laadproces snel en efficiënt maakt. Hierdoor bespaar je niet alleen tijd, maar ook ruimte in je elektrische voertuig, omdat je de kabel eenvoudig aan de laadpaal kunt hangen wanneer deze niet in gebruik is. Enkele veelgebruikte modellen met een vaste kabel zijn onder andere de Ratio Solar wallbox en de Wallbox Pulsar Plus. Toch op zoek naar een laadpaal zonder vaste kabel, kijk dan hier.

Alfen S-Line - Vaste Laadkabel

Onze keuze voor verrekenen met laadpas
1015,-

Ratio Solid - Zwart met Vaste Laadkabel

Beste budget thuislader
699,-

Wallbox Pulsar Plus

Vanaf nu ook laden op 100% zonne-energie
799,- 670,-
999,- 799,-
879,- 791,10

Zencar WPro Wallbox

No Nonsense laadpaal voor thuisgebruik
449,-

Onderhoud en overwegingen

Natuurlijk zijn er ook overwegingen bij het kiezen van een laadpaal met vaste kabel. Deze optie vereist regelmatig onderhoud en schoonmaak, vooral als de kabel buiten is geïnstalleerd en wordt blootgesteld aan weersinvloeden. Het gebrek aan onderhoud kan leiden tot snellere slijtage, wat je wilt vermijden.
Een ander punt om te overwegen is dat als je in de toekomst een elektrisch voertuig aanschaft met een andere aansluiting, je mogelijk de laadkabel moet vervangen. Ook kan de kabellengte, die doorgaans varieert van 5 tot 8 meter, een beperking vormen, afhankelijk van jouw parkeersituatie. In sommige gevallen is een langere laadkabel nodig dan de standaard 5 meter. Gelukkig zijn er laadstations beschikbaar met kabels van 6,5 meter of zelfs langer. Als je behoefte hebt aan een nog langere kabel, zijn er alternatieven zoals een socket laadstation waar je een extra lange laadkabel tot wel 15 meter aan kunt koppelen.

Laadpaal zonder vaste kabel: flexibiliteit en toepassingen

Laten we nu eens kijken naar laadpalen zonder vaste kabel, ook wel bekend als socket laadstations, en ontdekken waarom ze een aantrekkelijke optie kunnen zijn.

Flexibiliteit in kabelgebruik

Een laadpaal zonder vaste kabel biedt de flexibiliteit om verschillende soorten laadkabels te gebruiken. Dit is vooral handig als je meerdere elektrische voertuigen met verschillende aansluitingen hebt of regelmatig gebruikmaakt van openbare laadstations. Voorbeelden van dergelijke laadpalen zijn de Alfen Eve Single Pro-line. Bovendien worden deze laadstations vaak als esthetisch aantrekkelijker beschouwd, omdat de kabel na gebruik netjes in de auto kan worden opgeborgen, wat de levensduur van de kabel verlengt.

Overwegingen bij kabelaansluiting

Een nadeel van laadpalen zonder vaste kabel is dat het wat meer moeite kost om de kabel elke keer aan te sluiten en op te bergen. Dit kan een kleine hinderpaal zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en dagelijkse routine.

Opladen bij openbare laadpalen: extra overwegingen

Bij openbare laadpalen zul je zowel varianten met als zonder vaste kabel tegenkomen. Snelladers zijn meestal uitgerust met een vaste kabel, terwijl AC-laders vaak vereisen dat je je eigen kabel meeneemt. Als je kiest voor een thuislaadpaal met een vaste kabel, kan het zijn dat je een extra losse laadkabel moet aanschaffen voor het opladen bij openbare stations. Zorg ervoor dat je hiermee rekening houdt bij het maken van je keuze.
Het maken van de juiste keuze voor een laadpaal met of zonder vaste kabel hangt af van verschillende factoren, variërend van gebruiksgemak tot de flexibiliteit om verschillende elektrische voertuigen te laden. Overweeg zorgvuldig welke optie het beste past bij jouw situatie en behoeften.