Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadpaal met zonnepanelen

9 producten gevonden

Optimaal Profiteren van Zonnekracht met een Laadpaal

Wat is er nu beter dan je auto opladen met de onuitputtelijke kracht van de zon? Hieronder vind je alles wat je moet weten over het combineren van een laadpaal met zonnepanelen en worden er alleen laadpalen getoond die kunnen samenwerken met zonnepanelen.

879,- 791,10

Ratio Solid - Zwart met Vaste Laadkabel

Beste budget thuislader
699,-

Wallbox Pulsar Plus

Vanaf nu ook laden op 100% zonne-energie
799,- 670,-
999,- 799,-
1099,-

Zencar WPro Wallbox

No Nonsense laadpaal voor thuisgebruik
449,-

Bespaar groot op energiekosten met zonne-energie

Het grootste voordeel van je eigen laadpaal thuis is de kostenefficiëntie. Thuis opladen is doorgaans voordeliger dan openbaar laden. Maar wat als we je vertellen dat je je elektrische auto bijna gratis kunt opladen met behulp van zonnepanelen? Door zonnestraling om te zetten in bruikbare energie voor je EV, kun je je auto opladen met zonne-energie.

Slim combineren: laadpaal en zonnepanelen

Het combineren van zonnepanelen met een slimme laadpaal is de sleutel tot efficiëntie. Dankzij geavanceerde technologieën zoals load balancing kun je grote energieverbruikers in huis reguleren om overbelasting te voorkomen. Bovendien beschikken sommige laadstations, zoals de Wallbox Pulsar Plus en de Copper SB, over ingebouwde Eco-Smart functies waarmee je je elektrische auto volledig kunt opladen met zonne-energie, mits de zonnepanelen voldoende energie genereren.

Niet beperkt tot daglichturen

Hoewel zonnepanelen overdag energie opwekken, betekent dit niet dat je je auto alleen maar overdag kunt opladen. Door de overschotten aan opgewekte energie terug te leveren (salderen) aan het elektriciteitsnetwerk, kun je een vergoeding ontvangen die wordt verrekend op je factuur. Zo gaat er geen enkele eenheid zonne-energie verloren en kun je de vergoeding benutten om je auto op te laden buiten de uren waarin je zelf energie opwekt.

Veranderende regelgeving en de toekomst

Het is van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de voortdurend veranderende regelgeving met betrekking tot zonne-energie. De huidige salderingsregeling, die korting biedt op je energierekening voor het terugleveren van overtollige zonne-energie, zal naar alle waarschijnlijkheid worden afgebouwd vanaf 2024 of 2025. Dit betekent echter niet dat het bezitten van zonnepanelen en een elektrische auto niet meer voordelig zal zijn. Integendeel, het belang van het hebben van je eigen energieopslag, zoals een elektrische auto, zal dan juist toenemen.

Kies voor een duurzame toekomst

Het combineren van een laadpaal met zonnepanelen is een verstandige, duurzame keuze voor de toekomst. Het stelt je in staat om optimaal gebruik te maken van groene energie, geld te besparen en een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Als je geïnteresseerd bent in deze slimme combinatie, zijn er tal van betrouwbare opties beschikbaar om aan je behoeften te voldoen.