Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadpaal kopen

21 producten gevonden

Een laadpaal kopen voor jouw elektrische auto – waar moet ik op letten?

Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten als je een laadpaal wilt kopen. Om te beginnen is het belangrijk om te bedenken waar je hoofdzakelijk zult opladen: thuis, op het werk of op openbare locaties. Er zijn specifieke laadpalen ontworpen voor diverse situaties, en de juiste keuze kan bijdragen aan een efficiënt en handig laadproces. Als je thuis te maken hebt met een VvE kan het proces tot het bepalen van de juiste paal en laadinfrastructuur complex zijn. Lees dan vooral onze informatie hierover.

Zencar Mobiele Lader Basic Line

Onze keuze voor laden via het stopcontact
169,-

Welke stekker is geschikt?

Bij het kiezen van een laadpaal voor jouw elektrische auto, moet je aandacht besteden aan het juiste type stekker. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten stekkers beschikbaar, namelijk Type 1 en Type 2. De keuze tussen deze stekkertypes is afhankelijk van het model van jouw elektrische auto. Op deze pagina kun je het merk van je auto selecteren en vervolgens het model. Dan wordt er precies aangegeven welke laadpalen, laadkabels en toebehoren geschikt zijn.

Wat is het verschil tussen een laadpaal met vaste laadkabel en een laadpaal socket?

Ben je geïnteresseerd in een laadpaal voor thuisgebruik, dan is een laadpaal met een vaste stekker het meest praktisch. Een socket is een laadpaal zonder vaste laadkabel. Via een socket kan iedere elektrische auto, ongeacht het type (I of II), worden opgeladen. Er is hiervoor echter wel een losse laadkabel nodig. Een socket is met name geschikt voor plaatsing bij bedrijven of als je anderen de mogelijkheid wilt geven bij jouw laadpaal te kunnen laden.

De voordelen van een eigen laadpaal

Het bezitten van een eigen laadpaal brengt diverse voordelen met zich mee. Allereerst kan het opladen van jouw auto thuis vaak voordeliger zijn dan gebruikmaken van openbare laadstations. Bovendien zijn er laadpalen die optimaal gebruik kunnen maken van groene energiebronnen, zoals zonnepanelen. Ook zijn er geavanceerde laadpalen met functies zoals load balancing, waarmee je elektriciteitsverbruik efficiënt kunt beheren, en pasjessystemen die handig zijn voor zakelijk gebruik en toegangsbeheer tot de laadpaal.

Alternatieven als een laadpaal niet mogelijk is

Indien het niet mogelijk is om een laadpaal te installeren, zijn er andere manieren om jouw elektrische auto op te laden. Mobiele autoladers vormen een flexibel alternatief waarmee je jouw auto kunt opladen via een standaard stopcontact. Let er wel op dat het laadvermogen van een standaard stopcontact lager is dan dat van een laadpaal, het zal dus langer duren voordat je auto volgeladen is. Bovendien zijn er openbare laadpalen beschikbaar, wat een goede optie kan zijn als je geen toegang hebt tot een privé laadpaal.

Selecteer het juiste vermogen voor jouw laadpaal

Bij het kiezen van een laadpaal is het eveneens van groot belang om het juiste vermogen te selecteren. Diverse laadpalen bieden verschillende vermogensniveaus, en de keuze van het juiste vermogen is essentieel om ervoor te zorgen dat jouw auto efficiënt wordt opgeladen. Het benodigde vermogen is afhankelijk van factoren zoals het model van jouw auto en jouw specifieke laadbehoeften.

Door zorgvuldig te overwegen welk type stekker, vermogensniveau en eventuele extra functies je nodig hebt, kun je een laadpaal kopen die perfect aansluit bij jouw elektrische auto en jouw oplaadbehoeften. Op die manier ben je verzekerd van een efficiënt en probleemloos laadproces.