Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Mobiele Autoladers

7 producten gevonden

Thuisladers, portable chargers ofwel mobiele autoladers kunnen gebruikt worden om elektrische auto's via een 'normaal' of CEE stopcontact op te laden. Groot voordeel is dat je deze laders gemakkelijk kunt meenemen.

Zencar Mobiele Lader Basic Line

Onze keuze voor laden via het stopcontact
169,-
259,- 169,-

 

Thuislader of laadpaal?

Het grote voordeel van een thuislader is dat deze overal mee naar toe genomen kan worden. Indien gebruik gemaakt wordt van een bestaand stopcontact is er ook geen (dure) installatie nodig. Het lijkt dus een ideale oplossing.

Toch heeft een thuislader een paar nadelen ten opzichte van een vaste laadpaal:

  • Bij volledig elektrische auto's gaat het opladen over het algemeen een stuk langzamer dan met een vaste laadpaal
  • Een thuislader zit niet op een aparte groep, waardoor er een grotere kans is dat de groep overbelast wordt. (zekering springt)
  • Bij de aanleg van de bekabeling in huis is geen rekening gehouden met een verbruiker die voor lange tijd grote stromen trekt. Ook is het in Nederland gebruikte "shuko" stopcontact hier minder geschikt voor. Hierdoor is er een verhoogd risico op warmteontwikkeling. 
    Bij oude/slechte bekabeling en stopcontacten kan dit zelfs tot brandgevaar leiden. 
    Bij een Zencar thuislader is hiervoor in de stekker een temperatuursensor ingebouwd. Indien het stopcontact te warm wordt zal deze langzamer laden of stoppen.

Indien je weinig kilometers rijdt of een hybride auto hebt kan een thuislader toch een goede oplossing zijn in plaats van een vast laadstation. Als je echter primair de thuislader gebruikt is het aan te bevelen om, net als voor de wasmachine, hiervoor een stopcontact op een aparte groep te laten voorzien.