Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Welke laadkabel moet ik kiezen?

Om een hybride of volledig elektrische auto via een openbare laadpaal te laden heb je een laadkabel nodig. Bij de aanschaf zijn een aantal punten van belang:

 • Type 1 of 2
 • Vermogen
 • Lengte laadkabel
 • Kwaliteit en Service

Type 1 of Type 2?

Allereerst is het belangrijk welk type kabel voor je auto geschikt is, type 1 ‘Yakazi’ of type 2 ‘Mennekes’. Het type stekker aan de kant van de laadpaal is altijd type 2. Een type 1 aansluiting heeft 5 pinnen, en een type2 heeft 7 pinnen. Je hebt dus 2 soorten kabels:

 • Type 1 (auto) naar Type 2 (laadpaal)
 • Type 2 (auto) naar Type 2 (laadpaal)Over het algemeen hebben alle Europese automerken een type 2 Mennekes aansluiting als standaard. Sommige Amerikaanse en Japanse automerken moeten wel met een type Yakazi 1 laadkabel worden opgeladen. Het type aansluiting kan per merk verschillen en soms zelfs binnen hetzelfde model van een merk.

Let dus goed op bij de aanschaf van een laadkabel welk type voor uw elektrische of hybride auto geschikt is.

Via onze website kiest u altijd de juiste kabel voor je auto. Mocht je er niet uitkomen dan kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Vermogen

Het maximale vermogen van de laadkabel kan grote invloed op de laadtijd van een elektrische auto hebben. Het laadvermogen wordt bepaald/beperkt door 3 factoren:

 • Laadpaal

 • Laadkabel

 • Boordlader in auto

Een praktijkvoorbeeld: stel je hebt een auto die op 3x16A (11kW) kan laden. De laadpaal heeft een vermogen van 3x32A (22kW). En de laadkabel een vermogen van 1x32A (7,4kW).

In bovenstaande situatie kun je de auto op slechts 1x16A (3,7kW) laden. Hoe dat kan? Hoewel de auto op 3x16A (11kW) kan laden, en de laadpaal dit vermogen ook aankan, is de ‘verkeerde’ kabel gekozen. Een 1x32A (7,4kW) kan namelijk niet op 3 fasen laden.

Selecteer je auto om direct te zien welke laadkabels het meest geschikt zijn. Advies nodig? Bel of WhatsApp ons.

 

Lengte

Ons assortiment bestaat uit kabels van 4 tot 8 meter. Als je op veel verschillende plekken komt, waar je niet precies weet hoe de situatie is, dan is het handig om voor een wat langere laadkabel te kiezen. Gebruik je de laadkabel alleen thuis of op het werk, dan is 4 meter vaak voldoende.

Naast de lengte kun je ook nog kiezen uit een rechte of een spiraal laadkabel. Het voordeel van een spiraal laadkabel is dat deze niet over de grond hangt. Hierdoor blijft de kabel schoon, en is er ook minder slijtage.

 

Kwaliteit en service

Wij hebben twee soorten laadkabels in ons assortiment:

 1. EVservice huismerk
 2. Premium

Qua laadvermogen en snelheid zijn er uiteraard geen verschillen. De premium laadkabel heeft echter wel een aantal voordelen namelijk:

 • IP54 waterdicht. Onze huismerk laadkabels zijn IP44 waterbestendig

 • 3 jaar garantie i.p.v. 2 jaar

 • Extra service: mocht de laadkabel defect gaan dan zullen we nieuwe laadkabel opsturen. Onze huismerk laadkabels hebben carry-in garantie wat betekend dat je de kabel kunt opsturen zodat wij hem kunnen nakijken / repareren.

 • Premium laadkabels zijn een stuk handzamer

 

Twijfels? Neem contact op, wij helpen je graag om tot de beste keuze te komen!