Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Bijpassende laadkabels

Heb je een auto met een Type 2 aansluiting? Kies dan voor een laadkabel met een Mennekes Type 2 stekker. Na het maken van je keuze kun je de gewenste lengte en het maximale vermogen van de kabel selecteren, zodat deze perfect aansluit bij de behoeften van jouw elektrische voertuig.

Bijpassende laadpalen

Hieronder vind je laadpalen met een vaste kabel type 2. 

 

Wil je zowel Type 1 als Type 2 auto's laden, wat handig is als er veel verschillende auto's gebruik maken van het laadpunt, kies dan voor een laadstation zonder vaste kabel (Socket).

Zencar Mobiele Lader Basic Line

Onze keuze voor laden via het stopcontact
169,-
1099,-

Bijpassende accessoires

Wat is een laadkabel type 2?

Een laadkabel type 2 is een essentieel onderdeel voor het opladen van je elektrische voertuig (EV). Samen met het laadstation zorgen deze kabels ervoor dat de lithium-ion accu's van je EV efficiënt worden opgeladen, door energie in de vorm van elektrische stroom te leveren.

Welke auto's gebruiken de type 2 laadkabel?

Bijna alle elektrische voertuigen (EV's) en Plug-in Hybrid Electric Vehicles (PHEV's) die vanaf 2014 zijn geproduceerd, maken gebruik van de type 2 laadkabelaansluiting. Twijfel je of jouw auto hier ook onder valt? Zoek hier eenvoudig jouw automerk en model om te ontdekken welke laadkabel het meest geschikt is voor jouw voertuig.

Waarom zijn Mennekes laadkabels de norm in Europa?

Mennekes laadkabels, ook wel bekend als type 2 kabels, hebben de norm gezet in Europa vanwege hun vermogen om hogere laadsnelheden en -vermogens te ondersteunen. Dit resulteert in aanzienlijk kortere oplaadtijden voor EV's. De type 2 stekker is speciaal ontworpen om een veilige en efficiënte verbinding te maken met de aansluiting van je auto. Dit zorgt voor compatibiliteit met verschillende automerken en -modellen, wat de veelzijdigheid van deze kabels benadrukt.

Verschillende soorten laadkabels type 2

Er zijn diverse soorten type 2 laadkabels beschikbaar, waaronder 1-fase en 3-fase kabels. Deze bieden verschillende laadvermogens en -snelheden om te voldoen aan de specifieke behoeften van jouw voertuig.

Een type 2 laadkabel aansluiten op een gewoon stopcontact

Het is zelfs mogelijk om een type 2 laadkabel aan te sluiten op een standaard stopcontact, middels een mobiele autolader. Echter, het is van belang om de compatibiliteit en specificaties van zowel de kabel als het stopcontact te controleren om een veilige laadervaring te garanderen.

Met deze uitgebreide informatie ben je goed uitgerust om de juiste keuze te maken voor een laadkabel type 2 die perfect past bij jouw elektrische voertuig en jouw specifieke laadbehoeften. Wij staan klaar om je verder te helpen bij het vinden van de ideale laadoplossing.