Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Laadpaal met Load Balancing

17 producten gevonden

Een laadpaal met load balancing zorgt ervoor dat je laadpaal en je meterkasst naadloos met elkaar kunnen communiceren. Dit stelt de laadpaal in staat om realtime inzicht te krijgen in de beschikbare stroom en het stroomverbruik in je huishouden of bedrijfspand. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat het voorkomt dat er te veel stroom wordt gebruikt, wat potentieel tot overbelasting en doorslaande stoppen kan leiden. In feite kan de laadpaal de laadsnelheid automatisch aanpassen als er een piek in stroomverbruik wordt gedetecteerd. Op deze pagina worden alleen laadpalen getoond die geschikt zijn voor load balancing.

3869,- 3599,-

Alfen S-Line - Vaste Laadkabel

Onze keuze voor verrekenen met laadpas
1015,-
879,- 791,10

Wallbox Pulsar Plus

Vanaf nu ook laden op 100% zonne-energie
799,- 670,-

De noodzaak van Load Balancing

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen en de toenemende vraag naar huishoudelijke apparaten zoals warmtepompen, airconditioners en elektrische ovens, kan het elektriciteitsnetwerk van je woning snel overbelast raken. Dit is waar load balancing zijn kracht toont. Het kan vooral van onschatbare waarde zijn als je thuis veel van deze stroomintensieve apparaten hebt. Bovendien, als je zonnepanelen hebt geïnstalleerd, kunnen die zelfs het opladen van je auto overnemen, waardoor het hele proces nog duurzamer wordt. Load balancing zorgt ervoor dat je elektrische auto en andere apparaten in huis altijd op een efficiënte en veilige manier van stroom worden voorzien.

Verschillende Vormen van Load Balancing

Er bestaan verschillende vormen van load balancing:

  • Dynamic Load Balancing: In dit scenario communiceert de laadpaal voortdurend met de meterkast en bewaakt het de beschikbare stroom. Als er niet genoeg stroom beschikbaar is vanwege het totale stroomverbruik in je huis of bedrijfspand, zal de laadpaal automatisch de laadsnelheid verlagen.
  • Slim Laden (Smart Charging): Dit concept lijkt op dynamische load balancing, maar het wordt toegepast op meerdere laadpalen, bijvoorbeeld op een zakelijke locatie. De beschikbare stroom wordt gelijkmatig verdeeld over alle laadpalen die op dat moment in gebruik zijn.
  • Static Load Balancing: Bij deze methode kan de laadsnelheid alleen handmatig worden aangepast door een professionele installateur. Deze laadpaal heeft geen directe verbinding met de meterkast en kan daardoor niet automatisch de beschikbare stroom meten. De instellingen moeten handmatig worden geconfigureerd om aan de behoeften te voldoen.

Deskundig Advies voor Jouw Keuze

Het selecteren van de juiste laadpaal met load balancing kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet welk type het beste bij jouw situatie past. Of je nu te maken hebt met een onregelmatig laadpatroon, meerdere elektrische auto's tegelijkertijd wilt opladen, of gewoon streeft naar een stabiele stroomvoorziening in je huishouden of bedrijf, er is altijd een laadpaal die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor deskundig advies en zorg ervoor dat je de beste keuze maakt om te profiteren van de voordelen van load balancing in jouw elektrische voertuig laadsysteem.