Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2024' 'maart'

Hoe ver kun je rijden op één acculading?
Hoe ver kun je rijden op één acculading?

Iedereen die elektrisch rijdt, herkent het wel; de vraag ‘wanneer moet ik laden, zodat ik niet stil kom te staan met mijn EV?’. Want leeg is leeg, dat is een simpel feit. En omdat je niet, zoals bij een auto op fossiele brandstof, even kunt gaan tanken, kan dit best een stressfactor zijn. Misschien ...

Wat kost een EV per gereden kilometer eigenlijk?
Wat kost een EV per gereden kilometer eigenlijk?

Precies twee jaar geleden, op 1 april 2022, voerde de overheid een accijnsverlaging in op fossiele brandstof, om de enorm gestegen brandstofprijzen te compenseren. Inmiddels is deze accijnsverlaging deels teruggedraaid (per 1 juli 2023) en is er ook een accijnsverhoging doorgevoerd. Het plan was om ...

5 Tips voor Elektrisch Rijden in de Zomer
5 Tips voor Elektrisch Rijden in de Zomer

Met het begin van de lente, stijgen ook de temperaturen en dat kan gevolgen hebben voor de actieradius van je elektrische voertuig (EV). We weten allemaal dat kou behoorlijk van invloed is op de afstand die je met een elektrische auto kunt rijden – lees hiervoor onze blog ‘Batterijprestaties in de v...

Wat betekent V2G en wat is het verschil met V2H?
Wat betekent V2G en wat is het verschil met V2H?

We rijden anno nu (2024) steeds meer elektrisch en dat is niet zo vreemd gezien bijvoorbeeld de afspraken die er gemaakt zijn in het Klimaatakkoord om de CO2-uitstoot in de komende jaren flink te verminderen en de kostenbesparing die elektrisch rijden, ten aanzien van brandstofauto’s, oplevert.

In...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

 1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
   
 2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
   
 3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
   
 4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
   
 5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
   

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!