Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2024' 'juni'

Ratio Solar of IO6 aansluiten met 1 datakabel
Ratio Solar of IO6 aansluiten met 1 datakabel

Ontdek hoe je met slechts één datakabel zowel je Ratio Solar of IO6 laadpaal kunt verbinden met het internet als met de sensor box voor load balancing. Leer alles over het gebruik van RJ45 splitters voor een betrouwbare en efficiënte installatie, zelfs in situaties waarin maar één kabel beschikbaar is.

Wie kan en mag mijn laadpaal thuis installeren?
Wie kan en mag mijn laadpaal thuis installeren?

Als je elektrisch gaat rijden en je hebt de mogelijkheid om bij je thuis een eigen laadpaal te plaatsen, ben je wat betreft laadkosten altijd het voordeligst uit. Dit komt omdat je dan de stroomkosten van je eigen energieleverancier betaalt. En heb je zonnepanelen, dan ben je in principe nog veel go...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

 1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
   
 2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
   
 3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
   
 4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
   
 5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
   

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!