Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2023' 'februari'

Elektrisch rijden, wat verandert er in 2023 en wat niet?
Elektrisch rijden, wat verandert er in 2023 en wat niet?

Zoals je inmiddels van ons gewend bent, zetten we bij EVservice aan het begin van een nieuw jaar alle veranderingen met betrekking tot elektrisch rijden overzichtelijk voor je op een rijtje. Daarnaast vertellen we in dit artikel meteen ook wat er in dit jaar (nog) niet verandert ten aanzien va...

Het prijsplafond en elektrisch rijden
Het prijsplafond en elektrisch rijden

Vanaf 1 januari 2023 geldt voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers (tijdelijk) een prijsplafond voor energie (gas en elektriciteit). Concreet betekent dit dat het maximumtarief voor elektriciteit vastgesteld is op € 0,40 per kWh, tot een maximum van 2900 kWh. Onder kleinverbruikers vers...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

 1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
   
 2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
   
 3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
   
 4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
   
 5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
   

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!