Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2023' 'december'

De Top 7 Meest Gestelde Vragen over Laadpalen
De Top 7 Meest Gestelde Vragen over Laadpalen

Met de toename van het aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen, stijgt ook het aantal vragen over zaken die met elektrisch rijden te maken hebben. Zo komen er bij ons veel vragen binnen over laadpalen. Een overzicht van de meest gestelde vragen, uiteraard met antwoorden, vind je hier.

...
Waarom juist nu een EV en laadpaal aanschaffen?
Waarom juist nu een EV en laadpaal aanschaffen?

In de media vinden we deze maand een flink aantal berichten over het minder in trek zijn van elektrische auto’s (EV). Liep Nederland lange tijd in Europa voorop wat betreft de aanschaf ervan, inmiddels zijn een aantal landen ons land nadrukkelijk voorbijgestreefd.

Naar alle waarschijnlijkheid is de...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

 1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
   
 2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
   
 3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
   
 4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
   
 5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
   

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!