Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2024' 'januari'

Wat te doen als je meer dan één elektrische auto wilt laden?
Wat te doen als je meer dan één elektrische auto wilt laden?

Met het feit dat in 2030 alleen nog maar nieuwe auto’s verkocht mogen worden die niet op fossiele brandstof rijden in het vooruitzicht, wordt de mogelijkheid van het hebben van meerdere elektrische voertuigen op de oprit en ook dat je bezoek in een elektrische auto rijdt, steeds reëler. Iedereen wee...

Batterijprestaties in de Vrieskou: Hoe Houd Je Jouw EV Warm?
Batterijprestaties in de Vrieskou: Hoe Houd Je Jouw EV Warm?

Op dit moment is het koud in Europa en op een aantal plekken is het zelfs extreem koud, met temperaturen die dik onder het vriespunt liggen. Inmiddels is een ieder wel bekend dat, onder bepaalde weersomstandigheden, het rijbereik van een elektrisch voertuig behoorlijk afneemt (zowel bij kou als bij ...

Elektrisch rijden in Nederland - Update 2024
Elektrisch rijden in Nederland - Update 2024

Iedere dag wordt het aandeel elektrische auto’s dat op de Nederlandse wegen rondrijdt, groter en sinds dat de brandstofprijzen steeds relatief hoog blijven, stijgt het aantal elektrische voertuigen nog sneller. En dit is ook precies wat de overheid wil dat er gebeurt. Want in het Klimaatakkoord is t...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

 1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
   
 2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
   
 3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
   
 4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
   
 5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
   

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!