Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Blogposts van '2023' 'november'

Hoe kies je de juiste laadkabel voor je EV?
Hoe kies je de juiste laadkabel voor je EV?

Als je in een elektrisch auto rijdt dan weet je dat je een laadkabel nodig hebt, en ook dat het van cruciaal belang is om de juiste kabel te kiezen om snel te kunnen laden. Koop je een nieuwe (of gebruikte) EV dan zal er in de meeste gevallen een mobiele laadkabel worden meegeleverd, waarmee je kunt...

5 Cruciale Signalen van een Versleten Auto Laadkabel
5 Cruciale Signalen van een Versleten Auto Laadkabel

Iedereen die in een elektrische auto of in een Plug-in hybride rijdt, weet dat een laadkabel een onmisbaar item is om je EV te kunnen laden. Helaas hebben laadkabels niet het eeuwige leven; ze kunnen beschadigen en zelfs kapot gaan. Een beschadigde laadkabel kan niet alleen het laadproces belemmeren...

Goedkoper laden met een dynamisch energiecontract
Goedkoper laden met een dynamisch energiecontract

Zoals iedereen weet, rijden er op de Nederlandse wegen steeds meer elektrische voertuigen (EV's) rond. Meer en meer mensen stappen over op elektrisch rijden, onder andere vanwege de milieuvoordelen. Maar met het stijgen van de energieprijzen, is anno nu één van de belangrijkste zorgen voor EV-eigena...

Welke laadkabel kopen?
Welke laadkabel kopen?

In de wereld van elektrische voertuigen is het kiezen van de juiste laadkabel van groot belang. Het is niet zomaar een accessoire, maar eerder een essentieel hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je elektrische auto altijd klaar is om de weg op te gaan. Als je overweegt om een laadkabel aan te schaffen...

In de winter kan elektrisch rijden soms wat uitdagender zijn dan in de zomer. De koude temperaturen kunnen invloed hebben op de batterij van je elektrische auto en het bereik ervan. Hier zijn 5 tips om ervoor te zorgen dat het elektrisch rijden in de winter soepel verloopt:
 

 1. Houd rekening met het verminderde bereik van je elektrische auto in de winter. Batterijen presteren minder goed in koud weer, dus je kunt minder ver komen voordat je moet opladen. Plan je routes daarom goed en zorg ervoor dat je altijd voldoende oplaadmogelijkheden onderweg hebt.
   
 2. Bewaar je laadkabel op een droge plek, zodat deze niet beschadigd raakt door vocht. Daarnaast is een doekje om de kabel en stekker schoon te maken ook geen overbodige luxe.
   
 3. Beperk het gebruik van de verwarming om je ruiten te ontdooien of het interieur op te warmen om de actieradius van je auto te verlengen.
   
 4. Controleer de bandenspanning regelmatig. Koud weer kan ervoor zorgen dat de lucht in je banden afkoelt en de druk (en dus ook actieradius) afneemt.
   
 5. Als je elektrische auto voorzien is van een zelfsturende rijmodus, gebruik deze dan extra voorzichtig. Zelfsturende systemen kunnen minder betrouwbaar zijn in de winter vanwege de slechte zichtbaarheid en het gladdere wegdek.
   

Tot slot is het natuurlijk erg comfortabel om juist in de winter een eigen laadpaal te hebben.  Hiermee voorkom je dat je in de kou staat te wachten bij een snellader, en ga je altijd met een volle accu op weg.

 

Interesse in een laadpaal bij jou thuis? Vraag hier een offerte aan!