Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Welke laadkabel kopen?

Welke laadkabel kopen?

In de wereld van elektrische voertuigen is het kiezen van de juiste laadkabel van groot belang. Het is niet zomaar een accessoire, maar eerder een essentieel hulpmiddel om ervoor te zorgen dat je elektrische auto altijd klaar is om de weg op te gaan. Als je overweegt om een laadkabel aan te schaffen, zijn er echter enkele belangrijke vragen die beantwoord moeten worden. In dit artikel gaan we deze vragen onderzoeken en je helpen de juiste keuze te maken.

Welke kabel voor het opladen van een elektrische auto?

Het eerste waar je aan moet denken bij het kiezen van een laadkabel, is het type aansluiting dat je elektrische auto gebruikt. In Europa is Type 2 (Mennekes) de standaard aansluiting voor bijna alle nieuwe elektrische auto's. Type 1 (ook bekend als J1772) wordt vooral gebruikt in Amerika, en je kunt het tegenkomen bij bepaalde oudere modellen en geïmporteerde auto's. Het is essentieel om te weten welk type aansluiting jouw voertuig heeft, omdat dit bepaalt welk type laadkabel je nodig hebt.

Is een laadkabel universeel?

Laadkabels zijn universeel binnen hetzelfde aansluitingstype. Dit betekent dat een laadkabel met een Type 2-aansluiting op elke elektrische auto met een Type 2-aansluiting kan worden gebruikt, ongeacht het merk of model van de auto.

Welke typen laadkabels zijn er?

Bij het selecteren van een laadkabel moet je rekening houden met het vermogen van de kabel De maximale snelheid wordt bepaald door de mogelijkheden van zowel de laadkabel, het laadstation als de auto. Laadstations bieden verschillende vermogensniveaus, variërend van 3,7 kW tot 22 kW en hoger. Om de maximale snelheid te kunnen halen is het van belang om een kabel te kiezen die past bij het maximale vermogen dat jouw elektrische auto aankan. Het gebruik van een laadkabel met een hoger vermogen dan je auto aankan, heeft geen extra voordelen.

Bovendien zijn er laadkabels met verschillende lengtes. Het is belangrijk om een kabel te kiezen die lang genoeg is om vanaf het laadpunt bij je huis of kantoor tot aan je auto te reiken. Houd rekening met de afstand tussen je voertuig en het laadstation bij het selecteren van de juiste lengte.

Kan ik mijn laadkabel verlengen?

Het verlengen van een laadkabel is niet mogelijk. Hoewel de kabels fysiek op elkaar kunnen passen, zal het koppelen van meerdere kabels niet werken. Door het ontwerp van de communicatiepinnen zal de auto niet met het laadstation kunnen communiceren, waardoor het laden niet zal starten. Het is altijd het beste om een laadkabel van de juiste lengte te kiezen.

Kun je een auto opladen aan een gewoon stopcontact?

Het korte antwoord is ja, je kunt een elektrische auto opladen via een standaard huishoudelijk stopcontact, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen. Een gewoon stopcontact levert over het algemeen een lager vermogen dan een speciale laadpaal, wat betekent dat het opladen veel langzamer zal verlopen. Dit kan handig zijn voor noodgevallen of als je slechts af en toe je auto hoeft op te laden. Maar als je dagelijks je elektrische auto wilt gebruiken, is het ten zeerste aanbevolen om te investeren in een laadstation voor thuis. Deze laadstations bieden sneller opladen en zijn veel efficiënter. Bovendien kunnen ze het vermogen nauwkeuriger regelen en zijn ze over het algemeen veiliger in gebruik.

Kortom, bij het kiezen van de juiste laadkabel voor je elektrische auto zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je het juiste aansluitingstype, vermogen en lengte kiest om ervoor te zorgen dat je altijd klaar bent om de weg op te gaan met een volledig opgeladen batterij. Kies de kabel die het beste past bij jouw behoeften en de specificaties van je elektrische voertuig.

Plaats uw commentaar
Gerelateerde producten

Laadkabel Type 2 - Recht

129,- (106,61 excl BTW)

Ratio Laadkabel Type 2 - Recht

164,- 147,60 (121,98 excl BTW)

EVbee Mobiele Lader

189,- (156,20 excl BTW)