Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Top 5 Zakelijke EV Modellen

Top 5 Zakelijke EV Modellen

De markt van elektrische auto’s gaat op dit moment hard. Autofabrikanten hebben ontdekt dat er steeds meer vraag is naar elektrische auto’s en springen hierop in met het uitbrengen van een flink aantal nieuwe modellen met een steeds betere actieradius. Deze modellen maken het inzetten van een elektrische auto voor steeds meer ondernemers interessant; een aantal van deze modellen valt namelijk in de categorie middenklasse auto. Hierdoor zijn ze ook betaalbaar aan te schaffen voor bijvoorbeeld medewerkers. Koopt men nu (2020) een auto met een catalogusprijs onder de € 45.000,- dan geldt de 8% bijtellingsregeling nog voor vijf jaar. Bekijk hier onze blog over de zakelijke fiscale voordelen van elektrisch rijden. 

Naast personenauto’s komen er ook meer modellen elektrische bestelwagens. Een uitkomst als men regionale klussen heeft en een substantiële bijdrage wil leveren aan duurzaam ondernemen. Anno 2020 kunnen ondernemers nog profiteren van een aantal fiscale voordelen, zoals de MIA – de Milieu-investeringsaftrek en de vrijstelling voor het betalen van BPM en wegenbelasting.

Onze Top 5 van nieuwe zakelijke modellen

Om je kennis te laten maken met de modellen die in 2020 op de markt (zijn) (ge)komen, hebben we een top 5 samengesteld van onze favorieten. We hebben gekeken naar de verschillende prijsklassen, zowel in het wat goedkopere als in het duurdere segment. De volgorde van onze top 5 is dan ook willekeurig en gebaseerd op de cataloguswaarde. De genoemde prijzen zijn geschatte prijzen en zijn inclusief btw. De opgegeven actieradius is een fabrieksopgave en wordt weergegeven in kilowattuur (kWh) per 100 km. Deze actieradius is in de praktijk onder meer afhankelijk van de individuele rijstijl en kan dus wat afwijken.

Volkswagen E-Up

Als eerste kiezen we de Volkswagen E-UP. Deze elektrische Volkswagen is leverbaar in twee versies; de standaardversie van € 23.475,- en de hippe style versie van € 25.695,- Het verschil tussen de twee zit hem in cruise-control, in 16-inch lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera en in een lederen stuur. De E-Up is een compacte, heerlijk stille stadsauto die, voorzien van stoere LED dagrijlichten, optrekt van 1 naar 100 in 12 seconden. Zijn topsnelheid komt uit op zo’n 130 km en zijn verbruik is ongeveer 16,2 kWh. Met een actieradius in de stad van een kleine 300 km is het de auto bij uitstek voor kleine ondernemers, als maaltijdbezorgers. De nieuwe VW e-Up kan op maximaal 2x16A (7,4kW) laden.

Peugeot e-208

Net als bij de E-Up zijn ook van de elektrische 208 twee versies op de markt; de Allure van € 36.250,- en de GT Line van € 39.050,-. Peugeot is hiermee wel iets duurder dan directe concurrenten als de Renault Zoe en de Opel Corsa-e, maar is ook direct een stuk completer. Met een actieradius van 300 km en een topsnelheid van 150 km is de e-208 een stoere, strakke auto die ook nog eens geleverd wordt in opvallende kleuren. Door de extra geluidsisolatie in de wielkasten hoor je vrijwel niets van de 136 pk en binnenin de auto waan je je in een cockpit door de ultra moderne inrichting. De e-208 is voorzien van alle rij gemakken die nodig zijn om het zakelijke met het aangename te verenigen. Wat dacht je bijvoorbeeld van adaptive cruise-control, Apple carplay, automatisch inparkeren en rijbaanbegeleiding? Het maakt het de ideale auto voor vertegenwoordigers. De Peugeot e-208 kan op maximaal 3x16A (11kW) laden.

 

KIA E-Niro

De e-Niro is, vanwege zijn grote range, zeer geschikt om je klanten in het hele land mee te bezoeken. Daarnaast is het ook nog eens een ruime familie auto. Met zijn € 42.510,- valt hij onder de 8% bijtelling en met 455 km actieradius krijg je echt waar voor je geld. Deze actieradius, die in de praktijk neerkomt op zo’n 400 km, vind je alleen in de veel duurdere modellen als de Porsche Taycan of de Tesla S. In de E-Niro zit een ingenieus regeneratief remsysteem dat het mogelijk maakt zelfs tot stilstand te komen zonder gebruik van het rempedaal. Het is een heerlijk ruime familieauto die van 0 -100 km optrekt in een kleine 8 seconden. Met zijn grote bagageruimte van 451 liter, is deze auto meer dan geschikt voor zeer divers gebruik. Een Kia e-Niro kan op maximaal 3x16A (11kW) laden.

Polestar 2

In het ietwat duurdere segment en dus dat van de 22% bijtelling, gaat onze voorkeur onder andere uit naar de Polestar 2. Een in China gemaakte afgeleide van ‘Volvo’. De auto wordt pas geleverd vanaf juli 2020 maar reserveren is al sinds 2019 mogelijk. De basisprijs zal uitkomen op € 59.800,- en voor verschillende opties moet wel worden bijbetaald. Maar dan heb je ook wat. 408 pk en een actieradius van 450 km.  De Polestar wordt geleverd in zes kleuren; van zwart tot bruin-goud en de auto heeft precies die uitstraling die een echte executive car nodig heeft. In 4,7 seconden ga je van 0 naar 100, een ervaring op zich. Vergelijk deze auto met de Tesla S en je hebt een pareltje voor heel wat minder geld. Een Polestar kan op maximaal 3x16A (11kW) laden.

Volvo XC40

Last but not least in onze top 5 is de Volvo XC40. Met een catalogusprijs van € 59.900,- de eerste volledig elektrische auto van Volvo en – net – de duurste in ons rijtje. Wat deze Volvo zo bijzonder maakt, is het All Wheel Drive-systeem, want hiervoor beschikt de auto over maar liefst twee 300 kW elektromotoren. De actieradius is iets minder dan die van de Polestar 2 maar haalt altijd nog de 400 km. En ook de Volvo blijft onder de 5 seconden bij optrekken naar 100. Nog een zeer aantrekkelijk punt van deze auto; hij is gemaakt van duurzame materialen die grotendeels recyclebaar zijn. Zoals de meeste Volvo’s beschikt ook deze elektrische versie over een Pilot Assist die de snelheid tot de auto ervoor constant houdt en over BLIS waarmee geanticipeerd wordt op dode hoeken. Deze Volvo XC40 AWD Recharge is dan ook dé ideale auto voor diegene die veel op de weg zit. Een Volvo XC40 kan op maximaal 3x16A (11kW) laden.

Zakelijke laadoplossing

Bij de aankoop van een elektrische auto voor zakelijk gebruik is het verstandig om ook direct een laadpaal (en eventueel de installatie) aan te schaffen. Zoals eerder aangegeven kun je deze namelijk meenemen in de MIA/VAMIL regeling. 

Ben je op zoek naar een toekomstbestendige laadoplossing voor op de zaak of thuis bij medewerkers thuis? Neem contact op voor advies op-maat.

Gerelateerde producten

Zencar Mobiele Lader Basic Line

169,- (139,67 excl BTW)

Ratio IO6 laadpaal

824,- (680,99 excl BTW)

Zaptec Go

798,- (659,50 excl BTW)

Wallbox Commander 2s

1027,- 775,- (640,50 excl BTW)

Alfen EVE Single Pro - Socket

1445,- (1194,21 excl BTW)