Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Hoe gaat de installatie van een laadpaal in zijn werk?

Hoe gaat de installatie van een laadpaal in zijn werk?

Wie een elektrische auto rijdt, moet deze ook zeer regelmatig opladen. Dit kan vaak wel bij het werk, bij een openbare laadpaal of bij een snellader langs de snelweg, maar laden via een eigen laadpaal thuis is wel zo gemakkelijk. Je kunt de auto opladen op de momenten dat het jou uitkomt, je hoeft niet te wachten tot je voorganger klaar is en het is over het algemeen ook nog de goedkoopste oplossing.

Nu zijn er natuurlijk mensen die handig genoeg zijn met elektriciteit om een laadpaal thuis zelf te installeren, maar over het algemeen zal hiervoor toch een ervaren installateur worden ingeschakeld, bijvoorbeeld een gecertificeerd installateur van EVservice. Maar wat doet deze precies en hoe ziet een dag van zo’n installatie er ongeveer uit? We behandelen het in dit artikel.

Als je besloten hebt om een laadpaal thuis te laten installeren, kun je via de website van EVservice een offerte-aanvraag indienen. Via deze aanvraag kun je ook direct foto’s uploaden van je meterkast en van de locatie waar je jouw laadpaal geïnstalleerd wilt hebben. Is je aanvraag binnengekomen dan nemen de experts van EVservice telefonisch contact met je op om alle mogelijkheden en wensen met je door te spreken. Aan de orde komen onder meer:

  • De gewenste locatie van de lader
  • Wandmontage of op een paal
  • Welk type lader -> afhankelijk van welke functionaliteiten je nodig hebt en natuurlijk het design.

Verder kijken we of er aanpassingen aan de meterkast nodig zijn en zo ja dan worden deze kosten in de offerte meegenomen. Na alles op een rijtje gezet te hebben, ontvang je binnen één werkdag een digitale offerte, waarover je uiteraard nog vragen kunt stellen. Ben je akkoord dan vragen we je een aanbetaling van € 100,- over te maken waarna de installatiedatum, binnen twee weken, kan worden ingepland.

De dag van de installatie

 

Op de dag van de installatie staat als eerste het graafwerk op het programma. Wil je nu kosten besparen dan is dit een klus die je van tevoren ook heel goed zelf kunt doen. Hierna wordt de grondkabel gelegd. Wordt het laadstation geïnstalleerd op de muur dicht bij de meterkast dan volstaat soms alleen het boren van een doorvoer.

Is er kabel ‘gelegd’ dan wordt vervolgens het laadstation opgehangen en sluit de installateur de stroom tijdelijk af om eventuele aanpassingen in de meterkast te doen en de lader aan te sluiten.

Hierna gaat de stroom er zo snel mogelijk weer op, wordt de lader ingesteld en volgt een test of alles naar behoren werkt. Functioneert het laadstation naar wens dan zal de installateur het graafwerk herstellen (ook dit kun je uiteraard zelf doen) en alles weer netjes in oude staat opleveren.

Na een kopje koffie kun je het resterende bedrag rechtstreeks bij de installateur via een pintransactie afrekenen en kan je auto direct aan de lader.

Als je meer informatie wilt over het plaatsen van een laadpaal, bel of stuur een Whatappje naar 085-3015601. Of vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan.

Gerelateerde producten

Wallbox Pulsar Plus

799,- 670,- (553,72 excl BTW)

Zappi v2

899,- (742,98 excl BTW)

Ratio Smart Box

799,- (660,33 excl BTW)

Wallbox Copper SB

949,- 699,- (577,69 excl BTW)