Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Laadpaal thuis met Load Balancing in 2020

Laadpaal thuis met Load Balancing in 2020

In oktober 2018 schreven we er al over, over het opladen van een elektrische auto via Load Balancing. We deden dit in de blog ‘Slim laden via Load Balancing’. Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en hebben de ontwikkelingen op dit gebied niet stilgestaan. Er zijn ondertussen veel meer laadpalen op de markt bijgekomen die (Dynamic) Load Balancing en Power Sharing ondersteunen. Tijd voor een update.

3x25 Ampère

Het zal je vast bekend voorkomen, de wasmachine en de droger draaien, in de oven staat een heerlijke schotel gaar te worden en je zet de magnetron aan. Plots valt de stroom volledig uit; het stroomnetwerk kan de gevraagde stroomcapaciteit niet aan. De aardlekschakelaar heeft de stroom ter beveiliging onderbroken. Dit komt omdat de maximale hoeveelheid Ampère (de hoeveelheid stromende stroom) in huizen meestal maar 3x25A is. Heb je op enig moment meer stroom nodig, dan kan dit simpelweg niet geleverd worden. Vergelijk dit maar met een kraan met stromend water. Draai je deze open dan komt er water uit, draai je hem verder open, komt er meer, totdat hij niet verder open kan en de hoeveelheid water constant blijft.

Ga je naast al die al aanwezige stroomvragers ook nog een elektrische auto opladen, kan het dus gebeuren dat je stoppen er regelmatig ‘uitspringen’ en dat je moet kiezen welk apparaat je op welk moment gaat gebruiken. Reuze onhandig, zeker als je zo snel mogelijk met je auto op pad wilt. Natuurlijk kun je de meterkast laten verzwaren tot bijvoorbeeld 3x35A, maar dit kost, naast de aanleg door een erkend installateur, jaarlijks veel extra geld door alleen al de verhoging van het vastrecht met minimaal € 600,- per jaar. Over het algemeen is kiezen voor Load Balancing een veel eenvoudigere en dus ook goedkopere oplossing.

Load Balancing, hoe het werkt

Bij Load Balancing, aanwezig in een laadstation, wordt elke seconde de hoeveelheid stroom gemeten die in huis gebruikt wordt. De huishoudelijke apparaten krijgen voorrang als het gaat om de verdeling van de hoeveelheid stroom, zodat niet ineens de wasmachine stopt, en wat er aan capaciteit overblijft, gaat naar het opladen van de elektrische auto. Heb je weinig apparaten aanstaan, zal je auto sneller laden. Er wordt door efficiënt laden een zo optimaal mogelijk gebruik van stroom gemaakt. Het biedt ook nog meer voordelen, want heb je de beschikking over meerdere elektrische voertuigen dan kun je deze tegelijkertijd opladen.

Load Balancing is een perfecte oplossing voor laden van de auto thuis, maar ook voor op kantoor. Vaak worden hier meerdere elektrische auto’s tegelijkertijd opgeladen waardoor ook een overbelasting van het stroomnetwerk kan optreden. Het onderverdelen van de capaciteit over meerdere elektrische auto's heet powersharing.

Denk je erover om een laadpaal te kopen met Load Balancing, neem dan eerst contact op met EVservice. Wij beschikken over een ruim assortiment laadpalen met de mogelijkheid van Load Balancing en kunnen je precies adviseren welke laadpaal het beste past bij jouw (woon)situatie en jouw auto(s). Op deze manier wordt elektrisch rijden nog plezieriger.

Een greep uit ons assortiment:

Wallbox Pulsar Plus
Zappi v2
Ratio Smart Box
Alfen EVE Single Pro
Ratio Solar Box

Gerelateerde producten

Ratio Smart Box

799,- (660,33 excl BTW)

Zappi v2

899,- (742,98 excl BTW)

Wallbox Pulsar Plus

799,- 619,- (511,57 excl BTW)

Alfen EVE Single Pro - Vaste Laadkabel

1455,- (1202,48 excl BTW)