Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Hoe houd je een auto laadkabel schoon?

Hoe houd je een auto laadkabel schoon?

Iedereen die in een elektrische auto rijdt, maakt er gebruik van; van een kabel om de auto op te laden. Dit kan zowel een losse als ook een vaste laadkabel zijn, die permanent vastzit aan het laadstation. Vaste laadkabels vind je onder meer bij snellaadpunten langs de snelweg, ook zie je ze vaak bij eigen laadstations op eigen erf. Laad je je EV op bij een openbare laadpaal, dan is hier altijd een eigen losse laadkabel voor nodig. Zo’n losse laadkabel wordt in principe met de auto meegeleverd, maar afhankelijk van de aansluiting die je nodig hebt (de stekker van de openbare laadpaal is altijd een type 2 stekker) en de afstand die overbrugd moet worden tussen de auto en het laadpunt, schaf je misschien een andere lengte of een spiraalvormige kabel aan.

Waarom moet een laadkabel schoon gehouden worden?

Naast het voorkomen van vieze handen is het ook voor de levensduur van een laadkabel belangrijk om deze schoon te houden. Een laadkabel wordt namelijk blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en zon, regen, sneeuw, wind maar ook straatvuil en modder tasten op den duur het materiaal aan. Wil je dat je kabel lang meegaat dan zul je hem dus altijd schoon moeten maken na het laden. Ben je in het bezit van een vaste laadkabel dan zul je dit nog vaker moeten doen, omdat deze kabel altijd, ook als hij niet gebruikt wordt, buiten hangt en dus nat wordt. Vaak ligt hij ook nog (deels) op de grond, waardoor de kabel ook snel vuil wordt. Dit is overigens minder het geval met een spiraalvormige kabel, omdat deze tijdens het laden tussen het laadstation en de auto hangt en niet in aanraking komt met de grond.

Welke oplossingen zijn er om een laadkabel schoon te houden?

Een laadkabel maak je gemakkelijk schoon met een vochtig doekje of met een microvezeldoekje. Berg de losse kabel daarna op op een droge plek, dit zal meestal in de kofferbak zijn, of in een opbergtas. Wil je nu voorkomen dat het in je kofferbak een vieze rommel wordt, omdat je niet altijd in staat bent de kabel meteen schoon te maken en dat je geen vieze handen of vieze kleren krijgt van het vuil van de kabel, kies dan voor een speciaal opbergsysteem, zoals een EVreel. Hiermee voorkom je ook dat een losliggende kabel in je kofferbak gaat schuiven en misschien ook nog in de knoop raakt.

Een EVreel is een haspel waarin de laadkabel zit opgerold. Alleen de beide stekkereinden zijn zichtbaar en door alleen dat deel van de kabel te gebruiken tussen de laadpaal en het oplaadpunt van de auto, ligt de kabel niet op de grond. Hierdoor blijft hij schoon en grotendeels droog. De EVreel heeft een ‘docking station’, waarmee de haspel in de kofferbak gemakkelijk tegen de zijkant kan worden bevestigd.

Gerelateerde producten

Laadkabel Tas Groen

15,- (12,40 excl BTW)

Laadkabel Tas Zwart

15,- (12,40 excl BTW)

Zencar Mobiele Lader Basic Line

169,- (139,67 excl BTW)