Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
EV van de Maand: Opel Corsa-e

EV van de Maand: Opel Corsa-e

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en dat maakt het kopen van een geschikt model niet eenvoudiger. Bij EVservice zetten we maandelijks een van de (nieuwe) modellen in de schijnwerpers om je zo te helpen bij jouw keuze van een elektrische auto. In de maand november is de Opel Corsa-e aan de beurt.

Qua uiterlijk valt de Opel Corsa-e niet direct op als zijnde een auto met een elektrische aandrijflijn. Er is aan het model van de Corsa zelf dan ook vrijwel niets anders dan aan een Corsa die rijdt op fossiele brandstof. Op de aero-wielen na. Deze wielen zijn speciaal ontworpen om de luchtweerstand van de Corsa te helpen verlagen.

Als je je iets meer verdiept in de specificaties wordt wel duidelijk dat de wielbasis van de Corsa wat groter is. We praten maar over 7 millimeter, maar hierdoor past het 50 KWh accupakket precies in de bodem. Dit pakket, met een flink gewicht van 345 kilo is heel laag geplaatst, waardoor het zwaartepunt van de auto zo’n 10% lager is komen te liggen dan dat bij de brandstofversies. Hierdoor ligt de auto echter wel rotsvast op de weg.

De actieradius van de Corsa-e is niet echt bijzonder te noemen. Volgens de gegevens van de fabriek zou je er 337 kilometer mee moeten kunnen rijden, maar rijstijl en weersinvloeden meegerekend, blijkt 250 kilometer een stuk realistischer.

 

De feiten van de Opel Corsa-e op een rijtje

Prijs: vanaf € 30.499,- 
Bijtelling: 8% (2020) 12% (2021)
Netto bijtelling: schijf 1 € 73,- -- schijf 2 € 97,-
Leaseprijs: vanaf € 389,- excl. btw p/m 
Accucapaciteit: 50.0 kWh
Opladen: type 2 (Mennekes) aansluiting
Laadvermogen: 7,4 kW (AC laden) – 100 kW (DC laden)
Laadtijd: bij 7,4 kW 7,15 uur -- bij 100 kW 27 min.
Laadsnelheid: 38 km/u op 7,4 kW
Snellaadsnelheid: 420 km/u
Locatie snellaadpoort: linkerzijde, achter
Topsnelheid: 150 km p/u 
Acceleratie 0 -100: 8,1 sec.
Totaal vermogen: 100 kW (136 pk)
Aandrijving: Vooraandrijving
Model: Hatchback
Kofferbakinhoud: 309 L.

 

Praktische actieradius

  Winter Zomer
Stad 270 km 410 km
Snelweg 195 km 250 km
Gecombineerd 230 km 315 km

Temperatuur tot -10ºC gem. 23ºC

Opel Corsa-e Dashboard - EVservice

Nog wat details

De Corsa-e is standaard geschikt voor 1-fase laden, maar voor € 1000,- extra koop je een 3-fase systeem, waarmee het laden een stuk sneller gaat. Rijden met de Corsa kun je in drie verschillende modi; Eco, Normaal en Sport. Alleen in de sportstand heb je profijt van de 136 pk en trekt de auto in 8,1 seconden op van 0 naar 100 km /h. Maar ook in de normaal-stand rijdt hij erg prettig, comfortabel en lekker stil. Wil je met remmen energie terugwinnen, dan maak je gebruik van de B-mode waarmee de Corsa-e standaard is uitgerust. Hiervoor trek je de transmissiehendel naar achter, waardoor de auto vertraagt op de elektromotor. Je rem gebruiken is dan vrijwel niet nodig.

De bagageruimte is wel wat klein te noemen; er is geen plaats voor alle koffers als je met een gezin op vakantie gaat. De achterbank is wel neerklapbaar, maar hiermee creëer je geen vlakke laadruimte. Achterin zitten is voor mensen langer dan 1m80 geen feestje, naast weinig beenruimte zit je vanaf deze lengte met het hoofd tegen het dak. 

Een Opel Corsa-e is standaard uitgerust met keyless start, elektronische klimaatregeling, noodremfunctie, cruise control en een 7’ touchscreen met Apple CarPlay/Android Auto ondersteuning. Voor € 1400,- schaf je een upgrade naar een 10’ scherm met navigatie aan, wat zeker de moeite waard is, want je kunt dan ook je telefoon draadloos opladen.

Overweeg jij de stap te maken naar elektrisch rijden dan denk wij dat de Opel Corsa-e in goed instapmodel is. Ga dus snel eens kijken bij de opel dealer. 

De Opel Corsa-e krijgt van ons vier sterren. ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Het uiterlijk van de auto: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
De actieradius voor normaal woon-werk verkeer: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Is de auto geschikt voor vakantie naar het buitenland? ⭐⭐
Is de auto een gezinsauto? ⭐ ⭐ ⭐
Kan hij gebruikt worden als boodschappenauto? ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Kun je de auto thuis snel opladen? ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 
Prijs / Kwaliteit ⭐ ⭐ ⭐ ⭐