Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
EV van de Maand: MG ZS

EV van de Maand: MG ZS

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en dat maakt het kopen van een geschikt model niet eenvoudiger. Bij EVservice vinden het dan ook tijd om maandelijks een van die modellen nader te belichten en je zo te helpen bij jouw keuze van een elektrische auto. In deze rubriek vind je iedere maand een specificatie van een (nieuw) model EV, we beginnen met de Chinese MG ZS.

Het merk MG, dat bij ons voornamelijk associaties oproept met Britse sportauto’s, is na het faillissement van het Britse bedrijf in 2007, in handen gekomen van het Chinese staatsbedrijf SAIC (Shanghai Automotive Industry Corporation) motor en de MG ZS is hun eerste elektrische SUV op de Nederlandse markt. Het is een verrassend goedkope EV die, zoals de ANWB over deze auto aangeeft, net als de Chinese keuken veel biedt voor weinig. De auto is van diverse gemakken voorzien en komt bijzonder goed uit de botsproef, wat het, mede door de extra veiligheidsuitrusting met onder meer een noodstopsysteem en adaptive cruise control, tot een veilige auto maakt. 

Critici vergelijken de auto qua afmetingen met een Hyundai Kona electric voor de prijs van een Renault Zoe. De MG ZG beschikt echter wel over een beduidend mindere actieradius; zo’n 260 km. Ook is niet iedereen even tevreden over het rijcomfort. Zo is de besturing wat ‘gevoelloos’ en moeten er geregeld stuurcorrecties uitgevoerd worden omdat de rechtuitstabiliteit wat te wensen overlaat. De MG ZS maakt tijdens het rijden een hoog geluid, dat niet altijd als even prettig wordt ervaren. Daarnaast is het helaas niet mogelijk een caravan te trekken.

Een ander nadeel is dat de MG niet op 3 fasen kan laden. Thuis kun je de MG thuis op maximaal 1 fase 29A (6,6kW) laden. Als je dit vermogen kunt halen (ligt aan de stroomaansluing) dan is de auto binnen 8 uur volledig geladen. Als je de auto iedere nacht inplugged dan kun je de volgende dag weer met een volle accu op pad, prima dus. Benieuwd wat de capaciteit van jouw stroomaansluiting is? Stuur een foto van jouw meterkast naar info@evservice.eu of via Whatsapp.

De MG ZG (zeker qua prijs/kwaliteit!) een aantrekkelijke EV, die het, naar zoals het zich laat aanzien, goed gaat doen op de Nederlandse markt. 

MG ZS EV - Technische Gegevens

De MG ZS EV Comfort is het basismodel van de MG ZS, die in twee uitvoeringen leverbaar is. We zetten wat feiten op een rijtje:

Prijs: vanaf € 30.985
Bijtelling
: 8%
Netto bijtelling: schijf 1 € 75,- -- schijf 2 € 99,-
Leaseprijs: vanaf € 449,- excl. btw p/m 
Accucapaciteit: 44,5 kWh
Stekker: type 2 (Mennekes) aansluiting
Maximaal laadvermogen: 1x29A (6,6kW) - 28 km/u
Snel Lader (snelweg): 
76kW - 260 km/u
Locatie snellaadpoort: voorzijde, midden
Topsnelheid: 140 km p/u
Acceleratie 0 -100: 8,2 sec.
Totaal vermogen: 105 kW (143 pk)
Aandrijving: vooraandrijving
Model: SUV
Kofferbakinhoud: 448 L.

 

Praktische actieradius: 

  Winter Zomer
Stad: 230km 335km
Snelweg: 160km 200km
Gecombineerd: 200km 260km

 

Uitvoeringen

De MG EV is leverbaar in vijf basiskleuren en twee interieuruitvoeringen. De auto heeft keyless entry en start met een druk op de knop. Standaard is hij voorzien van een 8 inch kleuren touchscreen met Apple CarPlay™ en Android Auto™, DAB radio en MP3 en bluetooth voor telefoon en audiostreaming. Standaard zijn ook airco en een lederen stuurwiel. Een panoramisch schuifdak, dode hoek detectie, verwarmde stoelen en een achteruitrijcamera, vind je alleen op de Luxury versie die een kleine € 2000,- meer kost dan de Comfort versie.

 

Met de komst van de MG ZG EV is er eindelijk een betaalbare EV op de markt die voor normaal woon-werk verkeer voldoende actieradius heeft

Ons oordeel

Wij beoordelen onze auto van de maand op zes onderdelen, per onderdeel zijn 1 tot 5 sterren te verdienen.

  1. Het uiterlijk van de auto:  ⭐ ⭐ ⭐

  2. De actieradius voor normaal woon-werk verkeer:  ⭐ ⭐ ⭐

  3. Is de auto geschikt voor vakantie naar het buitenland?  ⭐ ⭐

  4. Is de auto een gezinsauto?  ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

  5. Kan hij gebruikt worden als boodschappenauto?:  ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

  6. Kun je de auto thuis snel opladen?  ⭐ ⭐

  7. Prijs / Kwaliteit ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 

De MG ZG EV wordt door ons beoordeeld met  ⭐ ⭐ ⭐⭐

 

Ben je op zoek naar een laadkabel of laadpaal voor een MG ZS? Wij helpen je graag! Neem contact op of bekijk onze MG ZS pagina met de meest geschikte laadkabels en laadpalen voor de MG ZS.