Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
EV van de Maand: de Hyundai IONIQ 5

EV van de Maand: de Hyundai IONIQ 5

Op 25 februari 2021 was het voor echte liefhebbers in vijf Europese landen mogelijk zich in de schrijven voor één van de 3000 limited edition IONIQ 5 Project 45 elektrische auto’s en binnen een dag waren alle 3000 exemplaren gereserveerd. Deze Project 45 (wat staat voor verschillende hoeken van 45 graden in het ontwerp) is het introductiemodel van de uitgebreidere volledig elektrische IONIQ 5 serie die de komende tijd zal worden uitgerold. 

De prijs die gaat gelden voor het Project 45 model is een flinke: € 58.995,- maar dan heb je ook wat; bijvoorbeeld een dak met zonnepanelen die helaas bij een hele dag mooi weer slechts een actieradius van 5 km opleveren, maar oké. Naar verwachting liggen de prijzen van de andere IONIQ 5 modellen een stuk lager, om concurrerend te kunnen zijn in dit elektrische segment.

Retro

Het model van de IONIQ 5 ziet er een beetje retro uit en dat is niet zo vreemd want het is deels gebaseerd op de uit 1974 daterende Hyundai Pony Coupé. Deze Pony werd toentertijd ontworpen door Giorgetto Guigiaro, een van de bekendste en belangrijkste Italiaanse auto-ontwerpers aller tijden. Hij ontwierp onder meer de Volkswagens Golf en Passat, de Delorean DMC-12 (uit Back to the future) en vele Fiatmodellen, Maserati’s, Lamborghini’s, Bugatti’s en Ferrari’s. 

De IONIQ 5 is een kruising tussen een SUV en een MPV, met een bijzonder ruim interieur, dat mogelijk gemaakt wordt door de toch wel imposante wielbasis van 3m10. In dat interieur bevinden zich tal van leuke snufjes, waaronder een Universal Island; een over 14 cm verschuifbare en los van het dashboard staande, middenconsole, waardoor instappen aan alle kanten mogelijk is. Ook beschikt de IONIQ 5 EV volgens de beschrijving over een head-up display (AR HUD) met augmented reality waarbij de voorruit dient als projectiescherm, maar het is nog niet duidelijk of dit straks in alle modellen beschikbaar is. Een IONIQ 5 beschikt over maar liefst twee bagageruimtes; een voor en een achter. Achter is de inhoud standaard 531 liter, maar met het neerklappen van de achterbank waarmee je ook direct een vlakke laadvloer creëert, breidt je deze uit tot maar liefst 1600 liter. Onder de voorklep vind je nog 57 liter (bij achteraandrijving) of 24 liter (bij AWD) extra ruimte.

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en dat maakt het kopen van een geschikt model niet direct eenvoudiger. Daarom besteden we bij EVservice maandelijks aandacht aan een van de (nieuwe) modellen waarmee we je willen helpen bij jouw keuze van een elektrische auto. In de maand maart is de Hyundai IONIQ 5, die binnenkort te koop zal zijn, aan de beurt.

Een rijdend stopcontact

De toekomstige IONIQ 5 modellen die alle semi-autonoom kunnen rijden zijn leverbaar in 4 verschillende aandrijflijnen en met 2 batterijpakketten: 58 en 73 kWh. In alle gevallen bedraagt de topsnelheid zo’n 185 kilometer per uur en door zijn 800 systeemvoltage kan de auto in nog geen twintig minuten tot 80% laden. En dan is er nog een prettige bijkomstigheid aan deze elektrische auto. Hij mag een heuse caravan trekken en wel tot maximaal 1600 kilo (afhankelijk van de accu en aandrijflijn). En daarnaast is de auto ook nog eens een rijdend stopcontact met zowel aansluitingen aan de binnen als de buitenkant, waardoor onderweg koffiezetten een fluitje van een cent wordt, waarna je tijdens het snelladen even een dutje kunt doen in de volledig elektrisch neerklapbare voorstoelen.

De specificaties van de IONIQ 5 Project 45 limited edition
 

Prijs: vanaf € 58.995,- 

Bijtelling: 12% 

Netto bijtelling: schijf 1 € 271,- -- schijf 2 € 361,-

Leaseprijs: vanaf € 725,- excl. btw p/m 

Accucapaciteit: 72,6 kWh

Opladen: type 2 (Mennekes) aansluiting

Laadvermogen: 11 kW (AC laden) – 232 kW (DC laden)

Laadtijd: bij 11 kW 7,45 uur -- bij 232 kW 18 min.

Laadsnelheid: 53 km/u op 11 kW

Snellaadsnelheid: 950 km/u

Locatie snellaadpoort: Rechterzijde, achter

Topsnelheid: 180 km p/u (begrensd)

Acceleratie 0 -100: 5,2 sec.

Totaal vermogen: 225 kW (136 pk)

Aandrijving: Achteraandrijving of AWD

Model: SUV 

Kofferbakinhoud: 531 L.

Praktische actieradius

  Winter Zomer
Stad  400 km  600 km
Snelweg  295 km  380 km
Gecombineerd  345 km  470 km

De Hyundai IONIQ 5 krijgt van ons vier sterren.
 

Het uiterlijk van de auto:  

De actieradius voor normaal woon-werk verkeer:

Is de auto geschikt voor vakantie naar het buitenland? ⭐⭐

Is de auto een gezinsauto?

Kan hij gebruikt worden als boodschappenauto?

Kun je de auto thuis snel opladen?

Prijs / Kwaliteit