Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

KiyOh uitgangspunten:

  • Alle klanten mogen beoordelen
  • Beoordelingen voldoen aan de richtlijnen 
  • Controles om valse beoordelingen zoveel mogelijk tegen te gaan: Lees meer.
  • Meld misbruik of andere zaken hier.
  • Onvoldoendes (reviewscore lager dan 6) zijn 14 dagen na plaatsing zichtbaar op deze pagina.

Zelf een beoordeling plaatsen op Kiyoh.nl?

Totaalscore

Laatste beoordeling

9.0

9.0

25 beoordelingen (12 maanden)

551 beoordelingen (totaal)

90% beveelt EVservice aan

Ugchelen

Gepubliceerd op :
06-06-2023
Aanbeveling: Ja

Prima ervaring, monteur op tijd. Vriendelijke monteur , werkte keurig netjes en gaf goede uitleg na installatie

10

Didam

Gepubliceerd op :
20-05-2023
Aanbeveling: Ja

Omdat ik niet precies wist wat ik het beste kon bestellen heb ik advies gevraagd en duidelijke toelichting gekregen over wat in mijn geval het beste was. Ook na telefonisch contact na levering werd mijn vraag duidelijk beantwoord. Goede ervaring met deze leverancier. Top

10

Beverwijk

Gepubliceerd op :
17-05-2023
Aanbeveling: Ja

Mijn vraag werd snel beantwoord. Kabel volgende dag al in huis.

10

Zeewolde

Gepubliceerd op :
06-05-2023
Aanbeveling: Ja

En goede service

10

Kelpen-Oler

Gepubliceerd op :
18-07-2023
Aanbeveling: Nee

I bought a Mobile charger Type 2 in March 2023 and after 4 months it wasn't charging my car again, I returned it since I have 2 years warranty. They couldn't tell me when the repair will be made and offered me another charger which is about 60 euros cheaper than what I paid for, without any form of compensation. I think this is very unfair since the product was below standard. I don't recommend this product or buying anything from this company because when you have a problem with their product you will be deserted.

1

Wervershoof

Gepubliceerd op :
29-06-2023
Aanbeveling: Nee

Lang afgewacht voor een review, misschien nog een schadeloosstelling voor mij, maar helemaal niks. Op 6 april 2022 een Ratio Electric Solar Box door EVservice laten monteren door een "topmonteur" van hun. Hevig bellend voor informatie hoe hij aangesloten moest worden was hij aan het eind van de dag volgens hem klaar, en alles moest werken, auto aangesloten en weg was hij. De auto stopte echter na 3 minuten laden, mijn thuisaccu van SolarEdge stond in storing, en mijn zonnepanelen kon ik niet meer uitlezen. Na veel aandringen en tijd is er een aantal keren een monteur (andere) van EVservice langs geweest en wist het laadstation goed aan te sluiten door oa de sensorbox te vervangen. De storing in mijn SolarEdge was echter veel groter. Doordat hij de datakabel in de omvormer van mijn zonnepanelen had aangesloten was mijn omvormer van €3750,- stukgemaakt. EVservice zegt echter dat zij hier niet verantwoordelijk voor zijn. Kijk goed uit hoe ze het aansluiten! Mijn kosten zijn de pan uit gerezen.

Het is uiteraardvervelend dat uw omvormer defect geraakt is. Maar uw verhaal is toch iets genuanceerder. Tijdens de installatie van een laadpaal dient de stroom afgeschakeld te worden. Bij het inschakelen van de stroom kwam uw omvormer niet terug online. Omdat wij hier geen kennis van hebben heeft u op ons aanraden de monteur van de zonnepanelen ingeschakeld. Tijdens zijn werkzaamheden is een kortsluiting ontstaan. (Dit blijkt uit het door hem zelf aangeleverde rapport) Wij zijn verzekerd voor aansprakelijkheid bij schade en hebben dit dan ook bij onze verzekering belegd. De door de verzekeraar ingeschakelde onafhankelijke expert heeft op basis van de door u aangeleverde informatie geoordeeld dat de aansprakelijkheid voor de schade bij de zonnepanelen installateur ligt. Wij hebben u geadviseerd om uw eigen verzekering in te schakelen om op de juiste wijze verhaal te halen en hierbij eventueel te ondersteunen. Helaas heeft u besloten hier niet op in te gaan.

1