Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

KiyOh uitgangspunten:

  • Alle klanten mogen beoordelen
  • Beoordelingen voldoen aan de richtlijnen 
  • Controles om valse beoordelingen zoveel mogelijk tegen te gaan: Lees meer.
  • Meld misbruik of andere zaken hier.
  • Onvoldoendes (reviewscore lager dan 6) zijn 14 dagen na plaatsing zichtbaar op deze pagina.

Zelf een beoordeling plaatsen op Kiyoh.nl?

Totaalscore

Laatste beoordeling

9.2

9.2

25 beoordelingen (12 maanden)

454 beoordelingen (totaal)

85% beveelt EVservice aan

's-Hertogenbosch

Gepubliceerd op :
09-04-2022
Aanbeveling: Ja

Na de bestelling was de oplader binnen een dag geleverd dit is reeds mijn 2e bestelling, die zo snel geleverd is. Ik mis wel een handleiding voor de wifi sleutelhangers, maar dat is geen probleem verder. De oplader zelf is perfect hij neemt niet zoveel kwh en laad in een nacht de auto vol via het stopcontact. Ik wil EVservice zo aan iedereen aanraden. Je krijgt er geen spijt van.

10

Rijswijk

Gepubliceerd op :
04-04-2022
Aanbeveling: Ja

Premium Kabel ziet er goed uit. Er zat ook nog een niet bestelde tas bij.. leuk cadeau. Kabel nog niet in gebruik want de auto komt pas deze week..

9

Montfoort

Gepubliceerd op :
03-04-2022
Aanbeveling: Ja

Monteur was goed op tijd, netjes meterkast aanpassing gemaakt plus de installatie van onze Pulsar plus wallbox. Erg tevreden.

9

Geleen

Gepubliceerd op :
24-03-2022
Aanbeveling: Ja

Heb een laadkabel besteld en zeer goed telefonisch geholpen. Helaas was er tijdens de levering de verkeerde kleur tas geleverd. Maar dit is door het bedrijf perfect opgelost door mij een nieuwe tas te sturen. Top bedrijf met een top service!!

10

Son

Gepubliceerd op :
25-05-2022
Aanbeveling: Nee

Na de offerte goedkeuring was de verwachte installatie tijd helaas geen 14 dagen maar 5 weken. Zal druk zijn. Op de dag van installatie een belletje dat de monteur ziek is geworden. Wordt een weekje later. Nou vooruit. Dikke week later wordt er aangebeld met de mededeling dat mijn Wallbox vanmorgen bij een andere klant is opgehangen. Ze kunnen wel het voorbereidend werk alvast doen. De Wallbox zelf zou dan over 14 dagen worden gemonteerd. Ja dag. Laat maar!

2

Kattendijke

Gepubliceerd op :
03-05-2022
Aanbeveling: Nee

Na installatie van het oplaadpunt zijn er meerder apparaten door een verkeerde aansluiting kapot gegaan in mijn huis . Ondanks een rapport van een expert neemt de verzekeraar van EVservice zijn verantwoordelijkheid niet . Bijzonder spijtig .

Bedankt voor uw feedback. Erg vervelend dat de problemen nog steeds niet opgelost zijn. Ik heb het even nagekeken en na de installatie is de netbeheerder bij u langsgeweest voor de verzwaring van de stroomaansluiting. Hierna zijn de defecten ontstaan. Op uw verzoek hebben wij een schadeexpert ingeschakeld die heeft geconstateerd dat de problemen zijn onstaan door de werkzaamheden van de netbeheerder. Wij adviseren u daarom om de claim bij uw netbeheerder in te dienen.

2