Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Zakelijk elektrisch rijden

De populariteit van elektrisch rijden stijgt explosief. Onder zakelijke bestuurders overweegt maarliefst 68% een volledig elektrische leaseauto, blijkt uit onderzoek van de leasemaatschappij Mobility Service Nederland onder 200 zakelijke rijders.

De groep zakelijke bestuurders die niet overweegt om elektrische te gaan rijden, zijn over het algemeen minder bekend met de ontwikkeling en twijfelen aan de actieradius, het aantal laadpunten en de laadtijd. Daarbij vinden zij ook de aanschafkosten (en hierdoor het leasetarief) hoog.

Waarom zakelijke rijders kiezen voor een elektrische auto?

De belangrijkste reden om te kiezen voor een elektrische auto is uiteraard de lage bijtelling. In 2018 geldt er voor volledig elektrische auto’s een bijtelling van 4%. Alle overige auto’s, inclusief hybrides, zijn belast met 22% bijtelling. Duurzaamheid, comfort en het positieve image spelen daarnaast ook een rol tot de keuze voor een EV.

Meer informatie over elektrisch zakelijk rijden anno 2018 nodig? Bekijk de zakelijk rijden special van RTL Autowereld. Hier worden zaken als bijtelling uitgebreidt uitgelegd.

 

Welke volledig elektrische auto’s waren in 2017 het populairst?

1: Tesla Model S
2: Tesla Model X
3: Hyundai IONIQ Electric
4: BMW i3
5: Renault ZOE
6: Nissan Leaf
7: Volkswagen e-Golf
8: Mercedes-Benz B250e
9: Kia Soul EV
10: Volkswagen e-Up