Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Help mijn laadkabel werkt niet meer!

Werkt de laadkabel van je auto niet (meer)? De laadkabel van je elektrische auto kan vanwege verschillende redenen niet meer werken. In deze blog behandelen we de meest voorkomende oorzaken en geven tips om zelf achter de oorzaak te komen.

Als je een nieuwe laadkabel voor het eerst gebruikt en deze niet direct werkt, wil het vaak helpen om de laadkabel een paar keer wat harder in/uit te pluggen. De stekkers zijn in het begin nog wat stroef, en maakt wellicht niet helemaal goed contact.

Een probleem dat vaker voorkomt zijn problemen met de laadpas: laadpas nog niet geactiveerd, geen saldo, met een ongeschikte laadpas bij een bepaalde laadpaal proberen te laden etc.  

Ook is het handig om te controleren of er iets, bijvoorbeeld vuil of een steentje, tussen de connector zit waardoor deze geen connectie maakt met het laadstation of auto.

 

 

Bekijk vervolgens of de laadkabel zichtbare schade vertoont, mocht dit het geval zijn dan is er vaak sprake van een kabelbreuk. Door de kabel wat heen en weer te bewegen kun je controleren of deze soms wel contact maakt of helemaal niet meer. Indien de behuizing van de stekker een barst, scheur of gat vertoont, kunnen we deze wellicht vervangen. Dit hangt af van het soort stekker: aangegoten of aangeschroefd.

Hoewel de laadkabels waterdicht zijn, kan er via het laadstation of een kleine beschadiging toch wat water naar binnen lekken. Bij een aangeschroefde stekker kun je dit gemakkelijk controleren door de stekker open te maken. Als de stekker van binnen zwart en/of vochtig is, dan is er waarschijnlijk vocht naar binnen gelekt. Vaak zal deze gewoon weer werken als je de stekker droogt en even schoonmaakt.

Tip: Test indien mogelijk het laden ook met een andere laadkabel. Je kunt op deze manier al veel van bovenstaande problemen uitsluiten.

Mochten bovengenoemde redenen niet aan de orde zijn, dan kun je de laadkabel altijd naar ons opsturen zodat wij deze kunnen onderzoeken. In sommige gevallen zal repareren een optie zijn, in andere gevallen is het verstandiger om gewoon een nieuwe laadkabel aan te schaffen.

Neem gerust contact op zodat we je verder kunnen helpen.