Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Vast of draagbaar laadstation?

Wat zijn de verschillen tussen een vast en een draagbaar laadstation? De keuze voor de meest geschikte laadoplossing is soms lastig en kan per situatie anders zijn. Een veelvuldig gestelde vraag is wat de verschillen zijn tussen een thuislader (ofwel portable charger / draagbaar laadstation) en een vast laadstation.

Het eerste, overduidelijke, verschil is dat je een portable charger kan meenemen en dus op verschillende locaties kunt gebruiken. Dit is uiteraard ook een groot voordeel ten opzichte van een vast laadstation. Waarom zou je dan voor een vaste opstelling kiezen zal je wellicht denken, je kan portable chargers immers ook in 22kW (het maximale laadvermogen) krijgen.

Er zijn verschillende redenen om voor een vast laadstation te kiezen. Allereerst is een vast laadstation is speciaal gemaakt om aan de muur/wand of een laadpaal te monteren. Dit ziet vaak veel netter uit dan een losse kabel / module die op de grond ligt, wat ook weer slijtage veroorzaakt.

Daarnaast heeft een vast laadstation over het algemeen veel meer opties dan een portable charger. Denk aan slimme laadtechnieken (load balancing / power sharing), kWh meter en beveiliging doormiddel van een slot, laadpas of APP.

Tot slot is er ook nog wel iets aan te merken wat betreft de veiligheid van een draagbare lader. Een vermogen van 3 fase 16A (11kW) staat gelijk aan 4 elektrische ovens, de huidige bekabeling is vaak niet heel geschikt om een dergelijk vermogen voor een langere tijd veilig te faciliteren.

draagbaar laadstationvast laadstation

 

 

Wij adviseren daarom echt voor een vast laadpunt te kiezen, en een thuislader voor incidenteel gebruik. Vragen of advies op-maat nodig? Neem contact met ons op!