Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Handig: maak van een laadpaal een stopcontact

Handig: maak van een laadpaal een stopcontact

Het aantal openbare laadpalen neemt in rap tempo toe. Helaas kun je hier niet standaard andere elektrische apparaten op aansluiten. Middels een speciale laadkabel kan dit wel.  Via een adapter laadkabel kun je namelijk van een openbare laadpaal een Shuko (regulier stopcontact) of CEE stopcontact (blauw camping stopcontact) maken.

Alle standaard huishoudelijke apparaten zijn voorzien van een Shuko stekker. Daarnaast dienen wat zwaardere verbruikers (bijvoorbeeld een camper) te worden geladen middels een CEE stekker. Voor beiden bestaat een verloopkabel waarmee je deze kunt aansluiten op een laadpaal.

CEE SHUKO Stekker

Let wel op dat je bij een laadpaal jezelf soms moet identificeren met een laadpas. Daarnaast moet je de stroom in veel gevallen afrekenen. Het stroomtarief kan per laadpaal verschillen. Je kiezen voor een laadpas i.c.m. met een abonnement, maar ook voor een prepaid laadpas welke je steeds weer kunt opwaarderen.

Conclusie. Als je vaak kampeert is een laadkabel waarmee je van een laadpaal een normaal stroompunt kan maken erg handig. Of als je jouw elektrische fiets onderweg wilt opladen. Er zijn een velerlei situaties te bedenken waar het makkelijker is om stroom vanaf een laadpunt te halen dan een regulier stroompunt. Zeker nu er op meer en meer plekken laadpalen staan.

Gerelateerde producten

Verloopkabel type 1 naar type 2

85,- (70,25 excl BTW)

Verloopkabel type 2 naar type 1

69,- (57,02 excl BTW)

Adapter Type 2 - CEE

120,- (99,17 excl BTW)