Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
EV van de Maand: Mini Electric

EV van de Maand: Mini Electric

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en dat maakt het kopen van een geschikt model niet eenvoudiger. Bij EVservice zetten we maandelijks een van de (nieuwe) modellen in de schijnwerpers om je zo te helpen bij jouw keuze van een elektrische auto. In de maand augustus is de MINI Cooper SE ook wel MINI Electric genoemd, aan de beurt.

Vanaf afgelopen maart (2020) is hij op de markt, de in Oxford, Engeland gebouwde MINI Electric; de eerste elektrische versie van het inmiddels 60 jaar oude MINI model. Twaalf jaar nadat in 2008 al uitgebreid proeven met een elektrische versie gedaan zijn en zeven jaar nadat moederbedrijf BMW de elektrische i3 in de markt heeft gezet. MINI staat natuurlijk al sinds 1959 voor hip en sportief en daar is nu dan ook duurzaam bijgekomen.

Met een uitgebreide standaarduitrusting, waaronder airco, led lampen, warmtepomptechnologie, een parkeerrem, app en navigatie, is deze kleine ‘stadsauto’ beslist geen kleintje als het op rijden aankomt. Meteen vanaf het aanraken van het gaspedaal staat de volledige motorkracht van 184 pk tot beschikking, waarvoor zelfs een speciaal antislipsysteem is ontwikkeld. Optrekken tot 100 gaat in 7,3 seconden en de topsnelheid die de MINI haalt, is 150 km/uur. De auto reageert direct en heeft een stevige wegligging.

Jammer genoeg heeft MINI niets veranderd aan de stugge vering die andere modellen ook hebben, hierdoor is de auto ietwat minder comfortabel dan dat je zou wensen.

De actieradius

Door de batterijen in de bodem te plaatsen, is er geen bagageruimte verlies, maar door hiervoor te kiezen, heeft MINI wel duidelijk een flinke concessie gedaan. De actieradius is slechts beperkt tot maximaal een 235 kilometer en dat is weinig voor een elektrisch voertuig in dit decennium.

Voordeel hiervan is wel weer dat de auto relatief ‘snel’ kan worden opgeladen, snelladen gaat binnen een half en normaal laden binnen drie en een half uur. 

MINI Electric - Specificaties

De MINI Electric is voorlopig in een uitvoering verkrijgbaar. We zetten wat feiten op een rijtje:

Prijs: vanaf € 34.900,- 

Bijtelling: 8% (2020) 12% (2021)

Netto bijtelling: schijf 1 € 84,- -- schijf 2 € 111,-

Leaseprijs: vanaf € 499,- excl. btw p/m 

Accucapaciteit: 32,6 kWh

Opladen: type 2 (Mennekes) aansluiting

Laadvermogen: 11 kW (AC laden) – 49 kW (DC laden)

Laadtijd: bij 11 kW 3,15 uur -- bij 49 kW 29 min.

Locatie snellaadpoort: rechterzijde, achter

Topsnelheid: 150 km p/u

Acceleratie 0 -100: 7,3 sec.

Totaal vermogen: 135 kW (184 pk)

Aandrijving: vooraandrijving

Model: Hatchback

Kofferbakinhoud: 211 L.

 

Praktische actieradius: 

  Winter Zomer
Stad: 180km 280km
Snelweg: 130km 170km
Gecombineerd: 155km 215km

 

Nog wat details

Naast de al genoemde uitgebreide standaarduitrusting, beschikt de MINI Electric ook over een 6,5 inch touchscreen, Apple CarPlay en een kleurendisplay van 5,5 inch met alle instrumenteninformatie. De auto is al tijdens het laden op te warmen, waardoor energie bespaard kan worden tijdens het rijden.

Standaard is de MINI ook uitgerust met akoestische voetgangersbescherming; via speakers klinkt als dit nodig is, een opvallend geluid. Ook heeft de MINI de mogelijkheid van ‘one-pedal driving’, waarbij de rem niet gebruikt hoeft te worden. Afremmen gebeurt eenvoudig door het gaspedaal los te laten.

De MINI is alleen leverbaar in een driedeursuitvoering en oogt aan de voorkant wel een beetje anders dan het brandstof zusje. De grille is vervangen voor een opzetstuk omdat er geen koelopeningen nodig zijn. Het opzetstuk zorgt voor een meer optimale geleiding van de zijwind waardoor de luchtweerstand beperkt wordt.

De MINI Electric kan worden vergeleken met de Opel Corsa-e, de Peugeot 2-208 Allure en de Honda e, die, zoals het er nu naar uitziet, volgende maand (september 2020) op de markt zal komen.

 

De MINI Electric krijgt van ons vier sterren. ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

 

Het uiterlijk van de auto: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

De actieradius voor normaal woon-werk verkeer: ⭐ ⭐ ⭐

Is de auto geschikt voor vakantie naar het buitenland?

Is de auto een gezinsauto? ⭐ ⭐ ⭐

Kan hij gebruikt worden als boodschappenauto?: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Kun je de auto thuis snel opladen? ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐

Prijs / Kwaliteit ⭐ ⭐ ⭐ ⭐