Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is booming. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar op langer termijn gezien ook voor je portemonnee. Om u nog verder te overtuigen hier enkele wapenfeiten:

1. Elektrische rijden is goedkoper

Bij elektrisch rijden denkt men vaak aan de brandstofkosten die relatief laag zijn ten opzichte van fossiele brandstoffen. Daarbij komt ook nog is dat een elektrische auto zeer voordelig is in het onderhoud. Dit komt doordat een elektromotor schoon is, en er veel minder slijtage is bij velerlei onderdelen.

Bovendien er zijn verschillende fiscale regelingen die voor elektrisch van toepassing zijn. Allereerst zijn volledig elektrische auto’s vrijgesteld van wegenbelasting en BPM. Daarnaast is er gunstige bijtelling voor zakelijke leaserijders. Verder zit er op stroom geen accijns, iets wat de prijs van fossiele brandstof relatief duur maakt.

2. Milieu

Bekend en belangrijk voordeel van elektrisch rijden is dat het goed voor het milieu is. Elektrische auto’s produceren geen fijnstof, iets wat de luchtkwaliteit in grote steden flink benadeeld. Eenmaal geproduceerd zal ook de zogenaamde ‘ecologische voetafdruk’ relatief minder groot zijn, gezien het feit dat elektrische auto’s veel langer meegaan.

Een ander voordeel is dat een elektrische auto geen geluidshinder veroorzaakt. Dit vergroot het rijcomfort aanzienlijk.

3. Elektrisch rijden is de toekomst

Dat elektrisch rijden in de toekomst explosief stijgt is op verschillende gebieden te merken. De groei van het aantal openbare laadpunten, het aantal elektrische modellen en het belang van de energietransitie zijn enkele kenmerken.

Plaats uw commentaar