Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Vertelt je slimme meter je wel het juiste verbruik? Check dit via de Power Boost!

Vertelt je slimme meter je wel het juiste verbruik? Check dit via de Power Boost!

Al in 2017 publiceerde de Universiteit Twente, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam in het wetenschappelijke tijdschrift IEEE Electromagnetic compatibility Magazine een onderzoek naar de betrouwbaarheid van slimme meters. Negen verschillende elektronische slimme meters werden tijdens dit onderzoek via een schakelbord aangesloten op verschillende energieverbruikers, waaronder spaarlampen, dimmers en ledlampen. De waardes van de metingen door de slimme meters werden vervolgens vergeleken met het daadwerkelijk verbruik. 


Het resultaat was schokkend. Vijf van de negen meters gaven een hogere waarde aan, twee een lagere en slechts twee gaven het juiste verbruik weer. Als verklaring voor de afwijkende resultaten geven de onderzoekers het ontwerp van de energiemeter, in combinatie met een toenemend gebruik van moderne (energiezuinige) schakelende apparaten. Hierdoor volgt de opgenomen stroom niet meer een perfecte golfbeweging, maar een grilliger patroon. Opvallend is dat uit het onderzoek ook blijkt dat slimme meters die zijn uitgerust met een zogenoemde ‘Rogowski-spoel’ een te hoge uitslag geven en meters voorzien van een ‘Hall-sensor’ juist een te lage.
In 2019 schrijven de gezamenlijke netbeheerders als antwoord op het bovengenoemde onderzoek, dat naar alle waarschijnlijkheid de afwijkende waardes niet liggen aan de slimme meter zelf, maar aan ondeugdelijke apparatuur in huis, die niet voldoet aan de normering. Apparatuur afkomstig uit bijvoorbeeld China. Mensen die denken dat hun slimme meter niet de juiste waardes aangeeft, kunnen via een specifiek stappenplan, het eigen verbruik vergelijken met andere huishoudens.

 

Power Boost

Ben je in het bezit van een elektrisch voertuig en laad je deze thuis op, dan zijn er momenten waarop je relatief veel stroom afneemt. De vraag in deze is of je slimme meter dit allemaal goed verwerkt en het juiste verbruik doorgeeft. Dit is zelf maar moeilijk controleerbaar. Wil je dit doen, dan moet je precies van ieder apparaat in huis weten wat het verbruik op dat moment is. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig wel mogelijkheden om het juiste stroomverbruik in huis te meten. Dit kan eenvoudig met een Wallbox Power Boost. 

Een Power Boost is een kastje dat in de meterkast geplaatst wordt en dat het stroomverbruik in het net, meteen bij binnenkomst meet. De Power Boost is geijkt, waardoor de af te lezen waardes altijd gelijk zijn aan de werkelijke waardes. Naast de mogelijkheid om op deze manier te controleren of de slimme meter het stroomverbruik aangeeft dat ook daadwerkelijk wordt afgenomen, kan deze Power Boost nog meer. Het zorgt ervoor dat je elektrische auto altijd geladen wordt via load balancing. Door te meten wat er aan stroom nodig is in huis of op kantoor, ‘ziet’ hij precies wat er aan reststroom overblijft, waarmee vervolgens de EV wordt geladen. Hierdoor zal de auto altijd maximaal snel kunnen laden, zonder dat er tijdens bijvoorbeeld een piekbelasting stoppen doorslaan. Een Power Boost is daarnaast nog eens heel eenvoudig zelf te installeren, niet heel prijzig en kent zowel een één- als een drie-fasen uitvoering. Neem voor meer informatie over de Wallbox Power Boost contact op met de laadexperts van EVservice. Zij weten precies van de hoed en de rand en helpen u graag verder.
 

           _________________________________________________________________________________________________________________________________________

  1. University of Twente 'Static energy meter errors caused by conducted electromagnetic interference - prof. dr. Fran Leferink
Gerelateerde producten

Wallbox Power boost module

107,69 (89,- excl BTW)