Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
  • Selecteer auto voor een overzicht van geschikte producten

Meer Informatie

Uitleg doe het zelf zonnepanelen

 

Hoe leveren zonnepanelen stroom?

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die zonlicht omzetten in elektriciteit. Om de door de zonnepanelen opgewekte stroom (gelijkstroom) te kunnen gebruiken, moet deze eerst omgezet worden naar wisselstroom. Hiervoor is een omvormer nodig. De omvormer zorgt ervoor dat de door de zonnepanelen opgewekte stroom, direct voor gebruik in huis beschikbaar is. Hiermee werken de apparaten in je huis op zonnestroom. Is er te weinig zon, dan wordt het tekort automatisch aangevuld vanuit het stroomnet. Is er veel zon en wek je meer stroom op dan je zelf gebruikt, dan lever je stroom terug aan het net. Het terugleveren gaat automatisch, hierbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande elektriciteitsaansluiting.

 

 

Zonnepanelen plaatsenWelke type panelen leveren wij?

Je kunt per set kiezen uit de verschillende panelen. We hebben verschillende variëteiten zowel qua kleur als vermogen.

Het vermogen wordt uitgedrukt in Wp. Wp staat voor Wattpiek en wordt gebruikt om het vermogen aan te duiden. Het uiteindelijke vermogen die een zonnepaneel geeft is afhankelijk van de omstandigheden. Echter in het algemeen kun je stellen dat een paneel van 280Wp, in nederland, ongeveer 0,85 x 280 = 238 kWh per jaar opbrengt.

Qua kleur kun je kiezen uit een blauw of zwart paneel. In principe is een blauw paneel wat efficiënter. Dit is dus de beste keuze als je de panelen op een plat dak installeert. Indien je de panelen op een schuin dak gaat plaatsen, en deze dus in het zicht liggen, dan zou je ook een zwartkleurig paneel kunnen overwegen.

 

 

Kan ik zonnepanelen op het stopcontact aansluiten?

Een set van twee zonnepanelen kan eenvoudig en veilig op een normaal stopcontact in een bestaande groep aangesloten worden. Het installeren is slechts een kwestie van de stekker in het stopcontact steken. Wil je meer dan twee panelen aansluiten, dan is een PV-verdeler (een zonne-energie verdeelkastje) nodig. PV staat voor Photo-Voltaic: een ander woord voor zonnepaneel. Een andere oplossing is een extra groep in de meterkast te (laten) installeren.

Als je liever meer zonnepanelen rechtstreeks op een stopcontact wilt aansluiten, kun je meerdere sets van twee panelen aanschaffen. Zorg er wel voor dat je iedere set van twee op een stopcontact in een andere groep aansluit.

 

 

 EV Service Micro omvormerVoordelen micro omvormer

De zonnepanelen sets van EVservice worden altijd geleverd met een micro omvormer. Waar een traditionele omvormer binnenshuis geplaatst wordt bevindt een micro omvormer zich direct onder de zonnepanelen. Het gebruik van micro omvormers heeft een aantal belangrijke voordelen.

  • Efficiënter: De micro omvormer optimaliseert de opbrengst van elk individueel paneel in plaats van een een "string" van meerdere panelen. Hierdoor heeft bijv schaduw op één van de panelen geen invloed op de overige panelen.

  • Veiliger: Omdat de omvormer direct onder de panelen geplaatst wordt zijn er geen lange, met zelf verbonden connectoren, DC kabels nodig. Hierdoor wordt het toch al beperkte risico op brand nog verder verlaagd.

  • Bedrijfszeker: Traditionele omvormers zijn vaak het zwakste component en moeten het eerste vervangen worden. Op onze micro-omvormers ontvangt u 20 jaar garantie!

 

Bekijk ons aanbod