Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

PV Verdeler

PV Verdeler

  • Product specificaties
    • PV Verdeler

PV Verdeler

*
80,-
(66,12 excl BTW)

Indien u meer dan 2 zonnepanelen wilt aansluiten mogen deze niet meer op een bestaande groep bijgeplaatst worden. Er zou dan in de meterkast een extra groep gemaakt kunnen worden. Vaak is dit echter niet wenselijk omdat dit ook betekent dat er vanuit de meterkast nieuwe bekabeling voorzien moet worden.

Een PV verdeler kan in dat geval een goede oplossing zijn. In veel woningen bevindt zich een zogenaamde wasmachinegroep. Dit is een stopcontact wat direct met de meterkast verbonden is en een eigen aparte groep heeft. Met de PV verdeler wordt deze groep gesplitst in 2 afzonderlijke groepen, waardoor het mogelijk is de zonnepanelen hierop aan te sluiten zonder nieuwe bekabeling naar de meterkast te trekken.

De PV verdeler wordt meestal over het bestaande wasmachinestopcontact geïnstalleerd. De wasmachine en/of wasdroger sluit u vervolgens aan op het stopcontact in de PV verdeler.

Een PV verdeler kan gebruikt worden tot maximaal 10 a 12 zonnepanelen. (Tot een gezamenlijk Wp vermogen van ca 3600W)

De PV verdeler is er in 2 uitvoeringen:

  • PV verdeler met aardlekautomaten
  • PV verdeler met zekeringsautomaten

Daarnaast kunt u kiezen voor een PV verdeler met ingebouwde KWH meter. Dit is handig om het opgeleverde vermogen van uw zonnepanelen te kunnen uitlezen.

Welke versie heb ik nodig?

Of u de PV verdeler met aardlekautomaten of met zekeringsautomaten nodig heeft is afhankelijk van uw meterkast. Indien de wasmachinegroep reeds beveiligd wordt met een aardlekschakelaar dan volstaat de PV verdeler met zekeringsautomaten. Indien dit niet het geval is dan is de versie met aardlekautomaten vereist.

In de meterkast worden vaak 4 groepen beveiligd door 1 aardlekschakelaar. In dat geval kan de PV verdeler met zekeringsautomaten aangesloten worden. Dit heeft echter als nadeel dat indien er ergens in huis een apparaat kortsluiting maakt alle 4 de groepen afgeschakeld worden. Dus ook de zonnepanelen.

Daarnaast kunnen sommige omvormers een zogenaamde capacitieve lekstroom onstaan. Dit is normaal en wordt door de omvormer gereguleerd. Maar sommige aardlekschakelaars kunnen hierdoor wel omslaan. Als dit het geval is dan adviseren wij om in de meterkast een 100mA aardlekautomaat te plaatsen. (Deze kan gebruikt worden in combinatie met de PV verdeler met zekeringsautomaten)

Vragen?

Als je twijfelt welke versie je nodig hebt of vragen hebt over de installatie van de PV verdeler dan vragen we je om een foto van je meterkast naar ons te sturen via e-mail of Whatsapp. Wij adviseren je dan graag.

 

Kies je opties

*
80,-
(66,12 excl BTW)