Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Subsidies en Belastingvoordelen Elektrisch Rijden

Naast de besparing op benzine of diesel zijn er ook een heel aantal belastingvoordelen en subsidies waar je met elektrisch rijden voor in aanmerking komt.

Belastingen

Bestuurders van elektrische auto’s zijn allereerst vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting. De hoogte hiervan wordt bepaald aan de hand van de CO2 uitstoot. Omdat volledig elektrische auto’s geen CO2 uitstoten betaal je geen motorrijtuigenbelasting. Hetzelfde geldt voor Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM).

Verder is er een fikse korting op bijtelling voor leaserijders. Dit is afhankelijk van de auto en het moment wanneer voor het eerst een kenteken voor de auto is afgegeven. Tot slot kunnen bedrijven gebruikmaken van verschillende fiscale voordelen. Een voorbeeld hiervan is de Milieu Investeringsaftrek (MIA).

Subsidies

Voor zowel de aanschaf van een elektrische auto als laadpaal zijn er in veel gemeentes en regio’s verschillende subsidies beschikbaar. Het is daarom verstandig te informeren bij uw gemeente of er wellicht subsidies op elektrische auto’s beschikbaar zijn.