Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadstations

Laadstation Kopen

 

Laadstations zijn er net als laadkabels in verschillende soorten. De volgende punten zijn van belang bij de aankoop van een laadstation.

– Laadpaal of wandmodel
– Type
– Vermogen

Laadpaal of wandmodel

Een laadpaal of wandmodel laadstation in eigen beheer is praktisch omdat u dan niet afhankelijk bent van openbare laadpalen.


Om de volledige actieradius van uw elektrische auto te benutten moet uw auto uiteraard helemaal opgeladen zijn. Met een laadstation kunt u aanzienlijk sneller en  daarnaast veiliger laden dan via het stopcontact. 

Type

Net zoals bij laadkabels is het van belang om een geschikt laadstation te kopen. Er zijn laadstations met een Type 1 , Type 2 laadkabel of zonder laadkabel. Een laadstation zonder laadkabel heet een outlet laadstation en hier kunt u beiden typen mee opladen. Het voordeel van een laadpaal met een vaste stekker is dat er geen losse stekker uit de auto gehaald hoeft te worden en direct met laden gestart kan worden. Het grote nadeel is echter dat auto's met een ander type aansluiting geen gebruik kunnen maken van de laadpaal.

Vermogen

Type 1 laadstations zijn verkrijgbaar in zowel 16A als 32A. Bij Type 2 heeft u ook hier weer keuze uit 1-fase (16A en 32A) en 3-fase (16A en 32A). Het is van belang om goed te kijken op welk vermogen uw elektrische auto kan laden. Daarnaast is het ook verstandig om in te spelen op de aanschaf van toekomstige elektrische auto’s.

De Europeese Unie heeft bepaald dat de standaard in Europa Type 2 gaat worden. Als u op dit moment al een Type 2 laadstation nodig heeft dan zou u kunnen overwegen om alvast een laadstation met een zwaarder vermogen te kiezen. U kunt hier meer informatie vinden over de vereisten die van toepassing kunnen zijn.

Als u op dit moment een Type 1 auto heeft dan kan het zomaar zijn dat u bij de volgende auto overstapt naar een Type 2 laadsysteem. Gaat u op korte termijn een andere elektrische auto rijden, dan kunt u beter voor een universeel outlet laadstation gaan.

Heeft u vragen? Wij adviseren u graag verder op dit gebied.