Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Laadpaal installeren

Interesse in een vrijblijvende installatie offerte? Neem contact op!

Bij het installeren van een laadpaal zijn er soms vereisten waaraan uw meterkast moet voldoen. Dit ligt ook aan het vermogen waarmee u uw auto wilt opladen. Over het algemeen laden Plug-in of Hybride auto’s vaak via 1-fase. Omdat de accu van volledig elektrische auto’s veel groter is kunnen deze vaak 3-fase laden, wat aanzienlijk sneller gaat.

Het probleem is dat niet ieder huishouden een hoofdzekering die over 3-fases loopt heeft.

1-fase wil zeggen dat u een hoofdzekering heeft van 1 x 35 ampère. U heeft dan 8,05 kW aan maximaal vermogen beschikbaar ( 35 x 230 volt = 8050 watt)

3-fase wil zeggen dat u een hoofdzekering heeft van 3 x 25 ampère. U heeft dan 17.25 kW aan maximaal vermogen beschikbaar ( 3 x 35 x 230 volt = 17250 watt)

Als u 3-fase kunt laden, maar een 1-fase hoofdzekering heeft, dan komt u dus eigenlijk stroom te kort om de auto op vol vermogen op te laden.

De netbeheerder kan een verhoging (1-fase naar 3-fase) van de elektriciteitsmeter voor u aanpassen. Voor deze verhoging naar 3-fase betaalt u soms een eenmalig bedrag aan de netbeheerder. In sommige gevallen wordt ook uw periodieke bijdrage aan de energieleverancier verhoogd.

Tot slot moeten de groepen in uw meterkast over 3-fasen verdeeld worden. 

Het installeren van een laadstation kan zoals u ziet een complexe aangelegenheid zijn. Wij bieden daarom ook een installatieservice aan waarmee we de zorg voor de montage en inbedrijfstelling van uw laadstation uit handen nemen.