Zoek

Vandaag voor 16:00 besteld Morgen in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*
Een chiptekort en de gevolgen voor onder meer slimme meteraanvragen

Een chiptekort en de gevolgen voor onder meer slimme meteraanvragen

Door het steeds groter wordende aandeel aan elektrische auto’s in ons land, neemt de vraag naar laadpalen ook toe. En met de huidige hoge energieprijzen zijn dit vooral slimme laadpalen die weer aangesloten worden op een slimme meter, zodat 


Load Balancing en het gebruik van eigen zonnepanelen ingezet kunnen worden tijdens het laden. Mede hierdoor zijn de aanvragen voor slimme meters bij netwerkbeheerders flink gestegen.

Via een slimme meter kan een netwerkbeheer de meterstanden digitaal uitlezen en heeft de gebruiker een goed inzicht in het eigen energieverbruik. Ook is het zo mogelijk om de kosten van het laden van een EV goed te scheiden als bijvoorbeeld een werkgever deze vergoedt. Eigenlijk is de naam van een slimme meter niet echt juist, want de meter is van zichzelf eigenlijk helemaal niet slim. Het meet alleen het gas/elektriciteitsverbruik en geeft dit, zonder tussenkomst, door aan de netwerkbeheerder. En dat is handig. Wil je gebruikmaken van Load Balancing tijdens het opladen, dan gebeurt dit via de slimme laadpaal en niet via de slimme meter. Maar waarom is er dan zo’n toegenomen vraag naar slimme meters?

Met alle apparatuur aanwezig in een modern huishouden, wordt er veel elektriciteit gevraagd. Een wasmachine, droger en afwasmachine tegelijkertijd laten draaien, levert piekbelasting op en heb je daarbij ook nog een warmtepomp en/of een elektrische auto, dan kan het voorkomen dat de stoppen doorslaan. Veel huishoudens hebben van oorsprong een 1-fase aansluiting voor stroom. Dit betekent dat er via één elektriciteitskabel (en een nul kabel) elektriciteit het huis binnenkomt met een maximum van 230 Volt. Dit is dan ook meteen de maximumcapaciteit die aan stroom gebruikt kan worden.

Een 3-fase-aanlsuiting

Wil je zonder problemen alle apparaten kunnen laten werken, dan is het eigenlijk noodzakelijk om over te stappen van een 1-fase-aansluiting naar een 3-fase-aansluiting. Dan komen er in plaats van één drie draden binnen van elk 230 Volt, en is de capaciteit aan stroom dus een heel stuk groter. Bijkomend voordeel is dat een EV, als deze 3-faseladen aankan, ook beduidend sneller kan worden opgeladen. Stap je over naar een 3-fase-aansluiting dan is een verzwaring van je groepenkast echter wel noodzakelijk. Deze verzwaring moet verplicht worden uitgevoerd door een erkend installateur, waarna de netwerkbeheerder een slimme meter zal plaatsen voor de energieopname.

Een perfect storm

Helaas is er op dit moment een probleem bij een aantal netwerkbeheerders met de uitlevering van slimme meters. Dit is het gevolg van het wereldwijde tekort aan chips. Dit is gerelateerd aan de coronapandemie waarin we de afgelopen jaren hebben gezeten. Deskundigen noemen het tekort aan chips ook wel het gevolg van een ‘perfect storm’. Een optelsom van een al langer spelende toename van de vraag naar chips, een tekort eraan door corona, een complexe wereld van toeleverings- en afzetketens en de (te) grote afhankelijkheid van China in dit alles. Juist in China zijn productie en logistiek ernstig verstoord geraakt door met name hun ‘just in time’ productiefilosofie en het dus niet aanleggen van voorraden.


Dit alles heeft dus wereldwijd een grote invloed op de productie van heel veel apparatuur, op de productie van (elektrische) auto’s en vrachtwagens, maar dus ook op de productie van slimme meters. Voorlopig ziet het er nog niet naar uit dat dit probleem snel uit de wereld geholpen zal worden en zal het chiptekort blijven voortduren.


Ben je van plan elektrisch te gaan rijden en wil je een slimme laadpaal die aangesloten wordt op een slimme meter, dan zul je er rekening mee moeten houden dat er kinken in de voortgang van het proces kunnen optreden. Neem contact op met de laadexperts van EVservice voor een tijdelijke oplossing wat betreft laden van een elektrisch voertuig als een slimme meter nog niet geleverd kan worden, maar de EV al wel (bijna) op de oprit staat.
 

Gerelateerde producten

Easee home

819,- (676,86 excl BTW)

Ratio Solar wallbox - model 2023

899,- (742,98 excl BTW)

Zappi V2.1

1099,- (908,26 excl BTW)

Laadkabel Type 2 Mennekes - Recht

129,- (106,61 excl BTW)