Zoek

Maandag voor 16:00 besteld Dinsdag in huis*

100% kwaliteitsgarantie niet goed, geld terug!

Eenvoudig bestellen GRATIS verzending*

Capaciteit van de stroomaansluiting

Het laden van een elektrische auto kost relatief gezien veel stroom. Een laadpaal of laadstation zal waarschijnlijk de grootste energieverbruiker in huis zijn. Bij de keuze en installatie van een laadstation moet je rekening houden met de (beschikbare) capaciteit. Het is van belang om ervoor te zorgen dat de aansluiting niet overbelast wordt.

De meest voorkomende thuisaansluitingen zijn 3x25A en 1x35A. Bij een 1 fase groepenkast steken er twee draden onderuit de groepenkast. Bij een 3 fase groepenkast steken er vier draden onderuit de groepenkast.

Het verschil tussen een 1 fase en 3 fase groepenkast is ook te herkennen aan de aangegeven waarden op de kWh-meter in de meterkast (of energienota).

De waarden bij een 1 fase aansluiting: 220/230V.
De waarden bij een 3 fase aansluiting: 3×220/230V of 380/400V.

Wat de capaciteit van de stroomaansluiting exact is staat vaak op de energierekening. Je kunt dit overigens ook navragen bij de netbeheerder:

Bekijk hieronder de website van jouw netbeheerder om erachter te komen wat de capaciteit van de huidige stroomaansluiting is:

Liander: https://www.liander.nl/consument/aansluitingen/capaciteit
Enexis: https://aansluiting.enexis.nl/
Stedin: https://www.stedin.net/aansluiting/capaciteit/
Enduris:https://www.enduris.nl/consument/aansluitingen/elektriciteitsaansluiting-aanvragenwijzigen/capaciteit-aansluiting-elektriciteit.htm
Westland Infra: https://www.westlandinfra.nl/contact
Rendo Netwerken: https://www.rendonetwerken.nl/aansluitingen/
Cogas: https://www.coteqnetbeheer.nl/Contact

Plaats uw commentaar